ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Σήμερα, 24 Ιουλίου 2014, μάθαμε ότι… (γενέθλια ή μνημόσυνο...)

--- Εορτάσθηκαν, με κάθε επισημότητα στην Βουλή, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας τα τεσσαρακοστά γενέθλια της Δημοκρατίας.
Στο πέρασμα των 40 χρόνων, η Δημοκρατία μας δόξασε πολλούς και την τίμησαν ακόμα περισσότεροι. Όμως στο διάβα των χρόνων η Δημοκρατία μας ανέχτηκε να την υπηρετούν αυτοί που είπαν ότι την σημαία στα Ίμια την πήρε ο άνεμος.. και στην συνεχεία ευχαρίστησαν τους Αμερικανούς, αυτοί που
μας έσπρωξαν στην γερμανική φάκα με το δόλωμα των διακοποδανείων και του χρηματιστηρίου, αυτοί που στο όνομά της, πίσω από την φανταχτερή βιτρίνα της προόδου  μεθόδευσαν συστηματικά τον ευτελισμό των διαχρονικών αρχών και αξιών μας, και μας επέβαλλαν νέα «πρότυπα».
Έτσι η Ελληνική Δημοκρατία μεταλλάχθηκε σε ένα απροσδιόριστο πολίτευμα, σε ένα αρρωστημένο κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό μόρφωμα με κύριους εκφραστές την δυναστεία των Παπανδρέου, τον Σημίτη, και βοηθούς εκπληρώσεως, στα οικονομικά τους Τσοχατζόπουλους, στην κενοδοξία τους Βενιζέλους, στην ντεμεκ μαγκιά τους Κουλούρηδες, στο lifestyle τους Κωστόπουλους, στην τηλεοπτική λοβοτομή των Ελλήνων τους Πρετεντέρηδες και τον Σουλεϊμάν…
Αναπόδραστα λοιπόν η Δημοκρατία τους σήμερα, κατάντησε να τρέμει ακόμα και ένα αυστηρό βλέμμα από το Βερολίνο. Κάθεται σούζα μπροστά στους γερμανούς βιαστές της, στηρίζεται και επιβιώνει καθημερινά χάρη σε αλλοδαπούς λογιστάκους, σε αριθμούς, προαπαιτούμενα, στόχους και μνημόνια που την καταργούν και την ακυρώνουν.
Δυστυχώς, η Δημοκρατία  γέρασε πρόωρα, και οι αισθήσεις της την εγκατέλειψαν.

Η όρασή της είναι πολύ ασθενική για να διακρίνει τα εκατομμύρια των ανέργων,

η ακοή της έχει αμβλυνθεί και τις κραυγές οργής και απόγνωσης του λαού δεν  τις ακούει,

δεν μπορεί να μυρίσει τον θάνατο που καθημερινά παραμονεύει και αφαιρεί ζωές, ακόμα και για έναν απλήρωτο λογαριασμό της ΔΕΗ,

δεν μπορεί να γευτεί την απελπισία που οδήγησε στην αυτοκτονία 6.000 παιδιά της,

δεν μπορεί η αφή της με ένα άγγιγμα να γίνει βάλσαμο στην φτώχεια και στην αναλγησία

Λυπάμαι και, ειλικρινά ντρέπομαι που το γράφω αλλά η Δημοκρατία μας πέθανε και σήμερα αντί για γενέθλια έπρεπε να κάνουν το μνημόσυνό της.
Δ.Κ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις