ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η Νέα Ελλάδα μας περιμένει....στην γωνία

Νέο απίστευτο περιστατικό με θύμα ανασφάλιστο που αντιμετωπίζει βαριά καρδιοπάθεια καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.  Όπως κατήγγειλε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ο ασθενής ενώ τελικά είχε εισαχθεί στο χειρουργείο για να προχωρήσει σε επέμβαση, διότι κινδύνευε η ζωή του, η επέμβαση δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, μετά από έφοδο στο χειρουργείο του υπεύθυνου λογιστηρίου ο οποίος ζητούσε να διακοπεί το χειρουργείο
επειδή ο ασθενής δεν είχε προσκομίσει το βιβλιάριο της πρόνοιας. 
Τελικά, μετά και την έκταση που πήρε το θέμα, ο ασθενής θα εισαχθεί αύριο στο νοσοκομείο, για να κάνει την απαραίτητη για τη ζωή του επέμβαση.
 Όμως και πάλι αίσθηση προκαλούν τα όσα συμβαίνουν από την διοίκηση του νοσοκομείου, που εφόσον "τακτοποίησε" το θέμα, ζητά τώρα  από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού να κατεβάσει το δελτίο τύπου για τον ασθενή που έδιωξαν την προηγούμενη εβδομάδα.
 Το Ιατρείο καλεί τη διοίκηση του Ευαγγελισμού να σταματήσει να απευθύνει αυτό το αίτημα ξεκαθαρίζοντας ότι το δελτίο τύπου θα παραμείνει ως έχει για να ενημερώνονται οι πολίτες για τον ανάλγητο τρόπο που αντιμετωπίζονται κάποιοι ανασφάλιστοι πολίτες από το Εθνικό Σύστημα Υγείας 
Δυστυχώς η αλήθεια πονάει. 
Ας κάνει κάτι το Υπουργείο Υγείας για να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση αλλιώς ας παραιτηθεί ο Υπουργός Υγείας αφού δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του σωστά και βάζει το χρήμα πάνω από τις ζωές όλων μας σημειώνει.
 Η νεώτερη ανακοίνωση του ΜΚΙΕ
Θα παρακαλέσουμε την διοίκηση του «Ευαγγελισμού» να σταματήσει να μας καλεί στο τηλέφωνο και να ζητά να κατεβάσουμε το δελτίο τύπου για τον ασθενή που έδιωξαν την προηγούμενη βδομάδα. 
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, και έχουμε ήδη κάνει, είναι να ενημερώσουμε το δελτίο τύπου με τις νέες εξελίξεις.
 Το δελτίο τύπου θα παραμείνει ως έχει για να ενημερώνονται οι πολίτες για τον ανάλγητο τρόπο που αντιμετωπίζονται κάποιοι ανασφάλιστοι πολίτες από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δυστυχώς η αλήθεια πονάει. Ας κάνει κάτι το Υπουργείο Υγείας για να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση αλλιώς ας παραιτηθεί ο Υπουργός Υγείας αφού δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του σωστά και βάζει το χρήμα πάνω από τις ζωές όλων μας.
Η ανακοίνωση για τις εξελίξεις σχετικά με τον ασθενή
Μόλις ενημερωθήκαμε από τον ίδιο τον ασθενή ότι έγινε δεκτός από τον διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» σήμερα το πρωί και αύριο θα εισαχθεί άμεσα για να γίνει η απαραίτητη, για τη ζωή του επέμβαση. 
Ευχόμαστε οι διοικήσεις όλων των νοσοκομείων αλλά και το Υπουργείο Υγείας να δείξουν αυτή την ευαισθησία για όλους τους ανασφάλιστους πολίτες και όχι μόνο αφού δίνεται δημοσιότητα. Περιστατικά όπως αυτό είναι απαράδεκτα και ουδεμία σχέση έχουν με τον πραγματικό ρόλο που πρέπει να έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στις ζωές όλων μας. 
Τα λογιστικά νούμερα και το χρήμα δεν μπορούν να έχουν παραπάνω αξία από μια ανθρώπινη ζωή, πόσο μάλλον για τις ζωές 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών. 
http://klassikoperiptosi.blogspot.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις