ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Πανηγυρίζουν για έλλειμμα 12,7% και χρέος 175,1%!

του Γιώργου Δελαστίκ
Απίστευτη, ομολογουμένως, είναι η βιομηχανία προπαγανδιστικού ψεύδους της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Υπερβαίνει κάθε φαντασία! Δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 12,7% του ΑΕΠ για το 2013 ανακοίνωσε για την Ελλάδα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, η Eurostat, την Τετάρτη 23 Απριλίου. Ε, λοιπόν, ελάχιστοι Έλληνες διάβασαν ή άκουσαν το νούμερο αυτό!
Ο λόγος; Κανένας τηλεοπτικός ή
ραδιοφωνικός σταθμός σχεδόν δεν το ανέφερε, σχεδόν καμία εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας δεν το έγραψε! Ούτε καν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν το έκαναν σημαία τους, το καθένα για τους δικούς του λόγους.
Το 12,7% αποτελεί το δεύτερο χειρότερο έλλειμμα της χώρας μας την τελευταία… 20ετία (!), με μοναδική εξαίρεση το 2009. Τότε, δηλαδή, που η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου παραποίησε εν ψυχρώ τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας για να υπαγάγει τη χώρα μας στο επαίσχυντο καθεστώς της μνημονιακής υποτέλειας, οπότε ανακοίνωσαν έλλειμμα 15,6% του ΑΕΠ. Ποσοστό που κατήγγειλαν επωνύμως στελέχη της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας ως προϊόν παραχάραξης, ενώ η επονείδιστη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου διέλυσε την υπηρεσία τους και την αντικατέστησε με άλλη, πειθαρχική στις εντολες της και των δανειστών. 
Η Ελλάδα στον… πάτο!
Το έλλειμμα ύψους 12,7% του ΑΕΠ το 2013 είναι το δεύτερο χειρότερο σε ολόκληρη όχι μόνο την Ευρωζώνη, αλλά και την EE με τα 28 κράτη-μέλη που τη συναπαρτίζουν. Μόνο η πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Σλοβενίας, με δύο όλα κι όλα εκατομμύρια κατοίκους που ονειρεύονται να γίνουν… καντόνι της Αυστρίας (!), παρουσίασε πέρσι μεγαλύτερο έλλειμμα από την Ελλαδα -14,7% του ΑΕΠ-, κι αυτό επειδή η κυβέρνησή της φόρτωσε στους πολίτες το κόστος διάσωσης των τραπεζών της.
Το έλλειμμα 12,7% του ΑΕΠ κατατάσσει την Ελλάδα στον πάτο της EE, στην προτελευταία χειρότερη θέση. Η Ελλάδα των Σαμαρά-Βενιζέλου κατάντησε να είναι… 27η από τις 28 χώρες της EE αναφορικά με το δημοσιονομικό έλλειμμα! Και εις… κατώτερα!
Αυτό το «και εις κατώτερα» δεν αφορά σε κάποια ειρωνική ευχή για το απώτατο μέλλον. Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το κατέκτησε ήδη από πέρσι σε ό,τι αφορά στο δημόσιο χρέος της χώρας. Η Ελλάδα σημείωσε το 2013 το χειρότερο -δηλαδή το υψηλότερο- δημόσιο χρέος σε ολόκληρη την EE και, μάλιστα, με… νέο πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ χρέους: 175,1 % του ΑΕΠ! Είναι 28η στα 28 κράτη της EE αναφορικά με το χρέος.
Τέσσερα χρόνια έχουν την Ελλάδα σε καθεστώς μνημονιακής υποτέλειας οι κατάπτυστες κυβερνήσεις των Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά – Ευάγγελου Βενιζέλου. Τέσσερα πανευρωπαϊκά αρνητικά ρεκόρ έχει σημειώσει η χώρα μας στο διάστημα αυτό!
Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους. Το ελληνικό δημόσιο χρέος ανήλθε στο 170,3% του ΑΕΠ το 2011, στο 157,2% το 2012, στο 148,3% το 2010. Από τότε που άρχισε να «σώζει» η EE την Ελλάδα, το δημόσιο χρέος της απογειώθηκε αντί να μειωθεί!
«Εξοντώστε τους Έλληνες!»
Οι αριθμοί του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους αποκαλύπτουν τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα μας οι μνημονιακές κυβερνήσεις με την εξοντωτική πολιτική που ακολουθούν κατ’ εντολήν της EE εις βάρος του ελληνικού λαού, ως σύγχρονοι «Τσολάκογλου». Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα, η καταστροφή που υπέστη από τα Μνημόνια η Ελλάδα ξεπερνά κάθε εφιαλτική φαντασία για καιρό ειρήνης. Δεν έχει καμία σύγκριση δε με τη μείωση του ΑΕΠ που υπέστησαν τόσο η Ιρλανδία όσο και η Πορτογαλία, οι οποίες υπήχθησαν με το ζόρι σε καθεστώς Μνημονίου μερικούς μήνες μετά την Ελλάδα.
Οι αριθμοί αποκαλύπτουν τα πάντα. Το 2009 το ΑΕΠ της Ιρλανδίας ήταν 161 δισ ευρώ. Το 2013, βάσει των στοιχείων της Eurostat πάντοτε, είχε αυξηθεί οριακά στα 164 δις. Το 2009, το ΑΕΠ της Πορτογαλίας ανερχόταν στα 168,5 δις ευρώ, ενώ το 2013 είχε πέσει στα 165,5 δις. Αύξηση μικρότερη από 2% στην Ιρλανδία, μείωση μικρότερη από 2% στην Πορτογαλία.
Οι αριθμοί αυτοί διαφέρουν τραγικά από το ποσοστό συρρίκνωσηςτου ΑΕΠ στην Ελλάδα. Το 2009 -βάσει των στοιχείων της Eurostat, υπενθυμίζουμε- το ΑΕΠ της χώρας μας ήταν 231 δις ευρώ. Το 2013 είχε καταποντιστεί στα 182 δις! Η Ελλάδα, δηλαδή, φτώχυνε μέσα σε πέντε μόνο χρόνια κατά 50 δις ευρώ! Μιλάμε για καταβαράθρωση του ΑΕΠ κατά… 21 %! Αδιανόητο ποσοστό για καιρό ειρήνης.
Τρεις οι μνημονιακές χώρες (η Κύπρος μπήκε σε Μνημόνιο πέρσι, οπότε δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή συγκρίσιμα στοιχεία). Αύξηση του ΑΕΠ της Ιρλανδίας περίπου 2%, μείωση του ΑΕΠ της Πορτογαλίας περίπου 2%, κατακρήμνιση του ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 21%! Κάθε σχόλιο περιττεύει.
Η κυβέρνηση… χαίρεται!
Όλοι μιλούν για την τραγωδία της ελληνικής χρεοκοπίας, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος… πανηγυρίζουν! θριαμβολογούν! Αυτοθαυμάζονται για τα επιτεύγματά τους!
Υποκρίνονται ότι τους είναι αδιάφορο το έλλειμμα του 12,7% και το δημόσιο χρέος του 175,1% του ΑΕΠ. Αυτοί χαίρονται επειδή παρουσίασαν «πρωτογενές πλεόνασμα» ύψους… 0,8% του ΑΕΠ (1,4 δις ευρώ σε απόλυτο μέγεθος), όπως ανακοίνωσε όχι η Eurostat, αλλά ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.
Εν πρώτοις, το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι αυτό που μετρά και γι’αυτό μόνο το συνολικό έλλειμμα ανακοινώνει η Eurostat.
Επιπροσθέτως, μέχρι τώρα «πρωτογενές πλεόνασμα ή έλλειμμα» αποκαλούσαν οι οικονομολόγοι το δευτερεύουσας σημασίας οικονομικό στοιχείο που προκύπτει αν από το δημοσιονομικό έλλειμμα αφαιρεθούν τα χρήματα που δαπανά ένα κράτος ή μια επιχείρηση για την εξυπηρέτηση των δανείων που έχει πάρει.
Στην περίπτωση της Ελλάδας όμως, αν αφαιρέσει κανείς από το συνολικό έλλειμμα τα χρήματα που πήγαν για τόκους δανείων και εξοφλήσεις ομολόγων που έληξαν, διαπιστώνει ότι το 2013 η χώρα μας δεν παρουσιάζει κανένα «πρωτογενές πλεόνασμα». Αντιθέτως, παρουσιάζει «πρωτογενές έλλειμμα» (!) ύψους 8,7% του ΑΕΠ!
Τι έκαναν, λοιπόν, οι Ευρωπαίοι απατεώνες για να βοηθήσουν ενόψει ευρωεκλογών τους Έλληνες υποτακτικούς τους που επιβάλλουν την πολιτική που διατάσσει η Γερμανία; Αλλαξαν τον… ορισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος! Αποφάσισαν να αφαιρούν όχι μόνο τα τοκοχρεολύσια, αλλά ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας (!) να αφαιρούν και κάθε… εφάπαξ έξοδο. Γιατί, αναρωτιέται δικαίως ο κάθε αναγνώστης, ενώ οι πιο «ψυλλιασμένοι» καταλαβαίνουν ότι κάτι θέλουν να κρύψουν οι Έλληνες και Ευρωπαίοι απατεώνες με τον καινοφανή αυτό ορισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Καλύπτουν τους τραπεζίτες
Οι καχύποπτοι αναγνώστες έχουν απόλυτο δίκιο. Τρόικα και κυβέρνηση θέλουν να συγκαλύψουν το γεγονός ότι το τραγικό δημοσιονομικό έλλειμμα του 2013 οφείλεται στα 19,7 δις ευρώ που η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έδωσε στους Έλληνες τραπεζίτες το 2013, ποσό που αντιστοιχεί στο… 10,8% (!) του ΑΕΠ της χώρας μας!
Για να μην γίνει άγρια θάλασσα ο ελληνικός λαός εναντίον τρόικας, κυβέρνησης και τραπεζιτών που κάνουν γλέντι «εις υγείαν των κορόιδων», οι Ευρωπαίοι και οι ντόπιοι πολιτικοί απατεώνες… αφαίρεσαν εντελώς αυθαίρετα το κολοσσιαίο αυτό ποσό από το έλλειμμα! Έτσι τους γουστάρει!
Το 2012, με το «κούρεμα» των ομολόγων από τον Βενιζέλο και τον Παπαδήμο με τη στήριξη του Σαμαρά, η κυβέρνηση είχε οδηγήσει σε χρεοκοπία το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Οι τράπεζες ανακοίνωσαν ζημίες ύψους 24,7 δις ευρώ λόγω συμμετοχής τους στο PSI (το «κούρεμα»). Το 2013, λοιπόν, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου τους έδωσε πίσω ως δάνειο το 80% των χρημάτων που δήλωσαν ότι έχασαν οι τραπεζίτες.
Από το «κούρεμα» των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου όμως σοβαρότατες ζημίες υπέστησαν και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία έχασαν συνολικά 8,5 δις ευρώ. Καμιά κίνηση να τους δώσει πίσω τα λεφτά τους, έστω και ως δανεικά από το κράτος, δεν είδαμε από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Αντιθέτως, προτίμησε να κατασφάξει τις συντάξεις! Ετοιμάζει, μάλιστα, και νέες περικοπές συντάξεων με το εκπληκτικό επιχείρημα ότι «δεν έχουν λεφτά τα ασφαλιστικά ταμεία», τα οποία λεφτά λήστεψε η ίδια η κυβέρνηση με το «κούρεμα»!
Είναι κυριολεκτικά εξωφρενικό να αρπάζει η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, στη συνέχεια να περικόπτει δραματικά τις συντάξεις με πρόσχημα ότι τα ταμεία που λήστεψε δεν έχουν πια λεφτά και στο τέλος να βάζει όλους του Έλληνες να πληρώνουν τα λεφτά που δανείζονται ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος για να τα δώσουν στους τραπεζίτες!
Επίκαιρα (30/04-07/05/2014)

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις