ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Περίεργη ιστορία στα Ίμια

Περίεργη η ιστορία στα Ίμια και ανησυχητική η έλλειψη συνεννόησης που υπήρξε από την ελληνική πλευρά. Η αποβίβαση ομάδας “μεταναστών” στα Ίμια έχει τεθεί στο μικροσκόπιο ΓΕΕΘΑ και Ακτοφυλακής αλλά ασφαλές συμπέρασμα για το τι συνέβη δεν έχει προκύψει, αφού οι πληροφορίες που υπάρχουν
είναι λίγες και ασαφείς.
Όπως έγραψε και το Onalert πριν λίγα 24ωρα, εντοπίστηκε σκάφος να αποβιβάζει μια ομάδα ανθρώπων στην δυτική βραχονησίδα των Ιμίων. Κατά μία εκδοχή η ειδοποίηση για την αποβίβαση έγινε με …τηλεφώνημα αγνώστου στο Λιμενικό!
Ειδοποιήθηκε άμεσα η δύναμη του Λιμενικού στην Κάλυμνο η οποία έδωσε εντολή για άμεσο απόπλου σκαφών αλλά δεν έγινε καμία ενημέρωση στο ΠΝ που θα είχε προφανώς την δυνατότητα να φθάσει γρηγορότερα στα Ίμια .
Όταν τα σκάφη του Λιμενικού έφθασαν στα Ίμια διαπίστωσαν ότι είχαν ήδη φθάσει δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής. Το ένα παρεμπόδισε την προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τα Ίμια και στο δεύτερο επιβιβάστηκαν αστραπιαία αυτοί που είχαν ανεβεί στην βραχονησίδα. Συνεπώς κανείς από την ελληνική πλευρά δεν μπορεί να έχει άποψη για το τι ακριβώς συνέβη.
Οι υποψίες και τα σενάρια πολλά. Επικρατέστερα; Να επρόκειτο πράγματι για “δρομολόγιο” δουλεμπόρων οι οποίοι λόγω του κακού καιρού που επικρατούσε άφησαν τους μετανάστες στα Ίμια. Το δεύτερο είναι να επρόκειτο για ένα “τουρκικό τσεκάρισμα” της ελληνικής αντίδρασης.
Το Λιμενικό μπορεί να αντέδρασε πράγματι γρήγορα σε ό,τι αφορά στην κινητοποίηση των δικών του μέσων αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνο του. Η συνεργασία με το ΠΝ πρέπει να είναι άμεση σε τέτοιες περιπτώσεις. Η λογική ότι στην περιοχή των Ιμίων και γενικά όπου εμφανίζεται η τουρκική ακτοφυλακή δεν “βγαίνει μπροστά” το ΠΝ για να μην δοθεί η εντύπωση της κλιμάκωσης από την ελληνική πλευρά δεν σημαίνει ότι σε περιπτώσεις όπως αυτή των Ιμίων δεν πρέπει άμεσα να ενημερώνεται το ΠΝ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις