ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ένα καλαμπούρι κάναμε και έγινε χαμός στο ΠΑΣΟΚ

Τί ήταν να πεί ο Σκανδαλίδης πως το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε, πέθανε.
Τι ήταν να φιλοξενήσουμε την δήλωσή του με την λεζάντα Ιδού η επιβεβαίωση της συνεργασίας του Αντωνίου με ... ζόμπι,  και έγινε χαμός στο κίνημα.
Διαβάζουμε λοιπόν ότι  θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι δεν κράτησε παρά μόνο μερικά λεπτά, καθώς, υπήρξε πολύ μεγάλη
ένταση με την Τόνια Αντωνίου να επιτίθεται σφόδρα στον Κώστα Σκανδαλίδη, αλλά και τον Νίκο Αδρουλάκη. Το αποτέλεσμα ήταν ο πρόεδρος του κόμματος να διακόψει εμφανώς εκνευρισμένος τη συνεδρίαση.
Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε μερικά λόγια και στη συνέχεια πήρε τον λόγο η Τόνια Αντωνίου, η οποία εξαπέλυσε μύδρους κατά εκείνων που υπονόμευσαν τις προσπάθειες για τον σχηματισμό της «Ελιάς», αλλά και για τα όσα συμβαίνουν με επίκεντρο τις αυτοδιοικητικές και τις Ευρωεκλογές.
«Προέδρε πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να κάνει ανοίγματα σε άλλους πολιτικούς φορείς, αλλά δυστυχώς με ευθύνη των 58 και με ευθύνη κάποιων άλλων εδώ μέσα υπονομεύθηκε η προοπτική της Ελιάς. Και αφού κάποιοι εδώ μέσα την υπονόμευσαν μας λένε τώρα ότι πέθανε το ΠΑΣΟΚ» είπε η Τόνια Αντωνίου.
Μάλιστα, στρέφοντας εμφανώς τα βέλη της προς τον κ. Σκανδαλίδη ανέφερε χαρακτηριστικά «αφού πρώτα υπονομεύσαμε την προσπάθεια της Ελιάς τώρα κλαίμε και τον πεθαμένο».
Εκείνη τη στιγμή ο Κώστας Σκανδαλίδης προσπάθησε να πάρει τον λόγο, αλλά η κυρία Αντωνίου τον διέκοψε και του είπε με νόημα «Κώστα σε ξέρω πολλά χρόνια και σε διαβάζω καλά (αναφερόμενη στη συνέντευξη που έδωσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στον «BHMA FM»).
Επίθεση και στον Ανδρουλάκη: Γραμματέα υπονομεύεις τις προσπάθειες
Στη συνέχεια, η Τόνια Αντωνίου επιτέθηκε και στον γραμματέα του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη αναφέροντας: Εσύ γραμματέα υπονομεύεις τις προσπάθειες. Συμφωνήσαμε η Αντζελα Γκερέκου να είναι υποψήφια
περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και βγαίνεις εσύ και ζητάς ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψηφίου».
Τον «προέτρεψε» μάλιστα σε έντονο ύφος να κατέβει εκείνος υποψήφιος στις Ευρωεκλογές.
«Γραμματέα δεν μπορείς να κρύβεσαι πλέον.. Πιστεύω ότι πρέπει να είσαι εσύ υποψήφιος στο Ευρωψηφοδέλτιο» του είπε με νόημα.
Ας σημειωθεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν επιθυμεί να βρεθεί στο Ευρωψηφοδέλτιο και για αυτόν τον λόγο τον πρότεινε η Τόνια Αντωνίου.
Απότομη διακοπή της συνεδρίασης για να μην ξεφύγει η κατάσταση
Σε αυτό το σημείο σηκώθηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης και πρότεινε να λήξει η συνεδρίαση για να μην χαλάσει το «κλίμα» ενόψει του διημέρου της Συνδιάσκεψης της Κεντροαριστεράς που ακολουθεί το σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ.
Μαζί του συμφώνησε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος, έξαλλος, είπε να διακοπεί το Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ όλη αυτή τη διάρκεια της έντασης δεν πήρε τον λόγο κανένας άλλος από τους συμμετέχοντες.
Απαράδεκτες δηλώσεις Σκανδαλίδη: Το ΠΑΣΟΚ πέθανε
Ολη αυτή την ένταση πυροδότησε, ανάμεσα σε άλλα, η χθεσινή εμπρηστική συνέντευξη του Κώστα Σκανδαλίδη στον «ΒΗΜΑ Fm» ο οποίος τόνισε ευθαρσώς ότι «Το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε πέθανε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει πεθάνει και ο χώρος»
Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε «Εγώ έχω κάνει κριτική στο ΠΑΣΟΚ από παλιά, από τότε που άρχισα να το λέω καθεστωτικό κόμμα. Είχε μετατραπεί -και το πλήρωσε ακριβά- σε πραγματικό καθεστώς στην Ελλάδα, διότι κυβερνούσε πολλά χρόνια και είχε πολλά στελέχη, τα οποία, από τότε που έφυγε η ιδεολογία από το προσκήνιο και μπήκαν θέματα διαχείρισης εξουσίας, έφτασε σε αυτό το επίπεδο. Και τώρα, τι κάνει το ΠΑΣΟΚ; Δανείζει στελέχη! Όλα τα κόμματα έχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ! Το θέμα είναι να καταλάβουμε ότι αυτός ο χώρος έχει ακόμα μια τεράστια δυναμική. Το ΠΑΣΟΚ είναι παντού και πουθενά. Πουθενά με την εκλογική έννοια, ότι είναι ένα κόμμα συρρικνωμένο που παίζεται εάν θα επιβιώσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και παντού με την έννοια ότι σε όλους τους κοινωνικούς χώρους έχουμε ακόμη μια κυριαρχία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο χώρος δεν πέθανε. Πέθανε το ΠΑΣΟΚ, όπως το ξέραμε».
Για την Κίνηση των 58 ο κ. Σκανδαλίδης εκτίμησε πως είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε καλά, αλλά πρέπει να συνεχιστεί και μετά τις ευρωεκλογές, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τη στάση που τήρησε τελικά η ΔΗΜΑΡ. «Αυτό που έπρεπε να γίνει κατανοητό από τον καθένα», τόνισε, είναι ότι «εάν μιλάνε για πραγματική ανανέωση της πολιτικής ζωής, δεν μπορεί να γίνει με κορυφαία συναλλαγή και διαπραγμάτευση κορυφής. Πρέπει να γίνει με αναβάθμιση και απόδοση ρόλων από τη βάση, ψηφοφορίες, με το να εκφράσει ο λαός ποιους εμπιστεύεται και ούτω καθ' εξής».
Τέλος, για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών το Μάιο ο Κώστας Σκανδαλίδης απάντησε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της χώρας, τότε ίσως και να πρέπει να γίνουν.
«Ολοι λένε ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι πολιτικό θέμα και το μεταθέτουν μετά από αυτές. Οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες, διότι τίθεται το θέμα ποια είναι η Ευρώπη και τι θα αποφασίσει για την Ελλάδα. Άρα λοιπόν, πρέπει το ελληνικό θέμα να τεθεί πολιτικά, με την έννοια ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα. Και αν δεν συμφωνήσουμε σε μια πολιτική βάση, τότε θα πρέπει να γίνουν και εκλογές. Γιατί να μη γίνουν; Τις φοβόμαστε;» διερωτήθηκε. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, η χώρα μπορεί να προχωρήσει με πολιτική σταθερότητα, η κυβέρνηση να προχωρήσει και μετά τις εκλογές και ακόμη και να εξαντλήσει την τετραετία, αρκεί το συμφωνημένο να είναι αυτό που θα εκφράζει την πραγματική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αν είναι αυτό, πολύ καλά. Εάν δεν είναι, δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Είναι ο δρόμος της δημοκρατίας.
Η δημοσκοπική βουτιά και η απολογία Καρχιμάκη για τις υποκλοπές βάρυναν κι άλλο το κλίμα
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος πραγματοποιήθηκε, ούτως ή άλλως, σε πολύ βαρύ κλίμα, καθώς, μόλις μία ημέρα πριν είχε βγει στη δημοσιότητα η δημοσκόπηση της ALCO.
Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή την έρευνα το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος, εμφανίζουν πολύ χαμηλά ποσοστά που τοποθετούν το κόμμα πολύ χαμηλά, σχεδόν δύο μονάδες κάτω από το νεοσύστατο «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη.
Σημειωτέον ότι επιπλέον πίεση πρόσθεσε η υπόθεση Καρχιμάκη, ο οποίος, αφού πέρασε από τον ανακριτή για να απολογηθεί για την υπόθεση των υποκλοπών και το σχέδιο απόπειρας δολοφονίας του Καραμανλή, βρέθηκε το απόγευμα στο Πολιτικό Συμβούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Καρχιμάκης δήλωσε ότι δεν θα πληρώσει την εγγύηση του 1 εκατομμυρίου ευρώ που του επιβλήθηκε, ενώ η Χαριλάου Τρικούπη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τον στηρίζει.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις