ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Κυρίες μου (και κύριοι;;) ιδού οι τσάντες σας

Τα αξεσουάρ και τα ρούχα από αληθινό δέρμα φιδιού, ήταν πάντα top στις επιταγές της μόδας. Ωστόσο, η διαδικασία που απαιτείται για να δημιουργηθεί η αγαπημένη σας τσάντα, μόνο σικ δεν είναι.
Μπορεί τα φίδια να μην είναι και τα πιο συμπαθή και «χαριτωμένα» πλασματάκια στον πλανήτη, ωστόσο οι βάναυσες πρακτικές που ακολουθούνται για να τα «φορέσουμε», πραγματικά δεν αξίζουν σε κανένα έμβιο ον.
Ο φωτογραφικός φακός της Getty Images
τρύπωσε σε σφαγείο φιδιών στην Ινδονησία και απαθανάτισε τις φρικτές μεθόδους που ακολουθούνται, για την αφαίρεση του δέρματος από το φίδι.
Οι εργάτες χτυπούν το φίδι στο κεφάλι και στη συνέχεια τοποθετούν έναν σωλήνα ανάμεσα στα σαγόνια του. Το ζώο γεμίζει με νερό και οι εργάτες δένουν γύρω από το λαιμό του ένα σχοινί, για να μην διαρρεύσει το υγρό. Το φίδι παραμένει σε αυτή την κατάσταση για περίπου δέκα λεπτά, ενώ στη συνέχεια οι εργάτες το κρεμούν από ένα τσιγκέλι, κάνουν δυο τομές και αρχίζουν να το γδέρνουν.
Μόλις το δέρμα ψηθεί στον φούρνο για να ξεραθεί, κατσαρώνει και οι εργάτες το βάφουν ανάλογα με το στυλ και το σχήμα της τσάντας, για την οποία θα χρησιμοποιηθεί και το αφήνουν να στεγνώσει.
Μετά από αυτή τη διαδικασία, οι ποσότητες δέρματος που έχουν υποστεί επεξεργασία αποστέλλονται σε βυρσοδεψείο. Οσο για τα φίδια (ή ότι απέμεινε από αυτά) στοιβάζονται σε έναν σωρό και μετά από μια ή δυο ημέρες, πεθαίνουν βασανιστικά από το σοκ και την αφυδάτωση.

Οι τσάντες από δέρμα φιδιού πωλούνται στην Ινδονησία μεταξύ 15 και 30 δολαρίων, ωστόσο όταν φτάσουν στους οίκους μόδας της Ευρώπης και της Αμερικής, η τιμή τους εκτοξεύεται στα 4.000 δολάρια.







  

iefimerida.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις