ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Ρε, δεν πα' να .....

Νέα κατάρρευση εσόδων από τον ΕΦΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης 
-«Να αναγκαστούν οι Έλληνες να αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης» απαιτούν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. - Ζητούν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και επαναφέρουν την ιδέα για το... «φόρο περιβάλλοντος» στα τζάκια.
Οι Έλληνες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, και τον φετινό χειμώνα, τινάζοντας κυριολεκτικά στον αέρα τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Οικονομικών για τα έσοδα από τον ειδικό φόρο
κατανάλωσης.
 Η υστέρηση που παρατηρήθηκε το 2012, καταγράφεται και το 2013.
Συγκεκριμένα, τα δημόσια έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης από 4.2 δις ευρώ το 2012, παρουσίασαν μείωση το 2013 φτάνοντας τα 3.8 δις ευρώ.
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πέρα από τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, υπάρχει μείωση στην αγορά και κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης μετά την υπέρογκη εξίσωση του με το πετρέλαιο κίνησης.
Οι Έλληνες καίνε ξύλα ή ότι βρουν στα τζάκια, χρησιμοποιούν κλιματιστικά, προτιμούν να κρυώνουν αλλά δεν αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης. Κάποιοι γιατί δεν έχουν και κάποιοι γιατί θεωρούν υπέρογκη την τιμή του.
Ο κ. Στουρνάρας, μαζί με την τρόικα, αρνήθηκαν να προχωρήσουν στη μείωση του ειδικού φόρου και θεωρούσαν ότι ο στόχος των εσόδων θα είχε επιτευχθεί, με δεδομένο ότι αυξήθηκαν και οι δικαιούχοι του πετρελαίου θέρμανσης.
Αυτό δεν συνέβη φυσικά, βοηθούντος και του ήπιου χειμώνα αλλά και της αλλαγής των συνηθειών πλέον των Ελλήνων σε ότι αφορά τη θέρμανση.
Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, στη τελευταία τους επίσκεψη, στο Υπουργείο Οικονομικών κυριολεκτικά έβγαλαν από τα ρούχα τους Έλληνες συνομιλητές τους.
Ούτε λίγο ούτε πολύ επέρριψαν τις ευθύνες στους Έλληνες που δεν αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης και αρνήθηκαν να συζητήσουν το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου προκειμένου να αυξηθεί η κατανάλωση αλλά και τα έσοδα.
Η εμμονή τους ήταν τέτοια που ζήτησαν να υπάρξει αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ για να καταστεί ασύμφορη η χρήση των κλιματιστικών ενώ το αποκορύφωμα ήταν ότι επανέφεραν την παρανοϊκή ιδέα επιβολής ενός ετήσιου, εφάπαξ φόρου περιβάλλοντος για όσες κατοικίες διαθέτουν τζάκι.
Όταν τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών τους εξήγησαν ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο αφού δεν υπάρχει και η σχετική βάση δεδομένων, οι τροϊκανοί επέμειναν οδηγώντας στα όρια της απόγνωσης τους συνομιλητές τους.
Ζήτησαν μάλιστα να γίνει καταγραφή μέσω των πολεοδομιών, ενδεικτικό του παραλογισμού που τους διακατέχει.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η υστέρηση εσόδων στην εκτίμηση για τα δημόσια έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης και γενικότερα την μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να καλυφθεί.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις