ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Η «δημοκρατική» Δύση

Ζούμε στιγμές αξέχαστες. Ζούμε την δημοκρατία α λα κάρτ, την δημοκρατία δηλαδή όπως την αντιλαμβάνονται οι ηγέτες του «ελεύθερου δυτικού κόσμου».
Από την μια μεριά αναγνωρίζουν και συνομιλούν με την σημερινή κυβέρνηση της Ουκρανίας που στελέχη της, πριν λίγους μήνες ως αντιπολίτευση, οργάνωσαν και εκτέλεσαν το σχέδιο ανατροπής του νόμιμου προέδρου της
χώρας, Γιαννουκόβιτς. Με πρόσχημα το αίτημα της υπογραφής συμφωνίας σύνδεσης της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέβασαν στον δρόμο περίπου 10.000 διαδηλωτές και δολοφονώντας γύρω στους εκατό πολίτες στο Κίεβο, δημιούργησαν συνθήκες πολιτικής αστάθειας και με την ενθάρρυνση της «ελεύθερης Δύσης» κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία.
Από την άλλη, οι ηγέτες της Δύσης, διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους ότι το δημοψήφισμα στην Κριμαία, ο πλέον άμεσος τρόπος έκφρασης της δημοκρατίας, με ποσοστό που φαντάζει άπιαστο όνειρο σε δημοκρατικά καθεστώτα αλλά και κρυφή ελπίδα σε ολοκληρωτικά, 95%, με τους διεθνείς παρατηρητές να κάνουν λόγο για άψογες διαδικασίες, οι θεματοφύλακες λοιπόν της Δυτικής α λα κάρτ δημοκρατίας το θεωρούν «παράνομο».
Και θα μπορούσε κανείς, έστω αφελής, να τους πιστέψει αν δεν είχαν δώσει δείγμα γραφής σε παρόμοια περιστατικά, αναγνώρισης παρανόμων κυβερνήσεων όπως στην Κύπρο, με την εισβολή των Τούρκων και την αναγνώριση των τετελεσμένων που επακολούθησαν.
Ως επιμύθιο θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η αληθινή δημοκρατία βλάπτει σοβαρά την Δύση.
Τάσος Κ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις