ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Πάρτε δάνεια, δώστε τα πετρέλαια και ότι άλλο θέλουμε....

Αυτή είναι με δύο λόγια η θλιβερή ιστορία του οικονομικού πολέμου που κήρυξε κατά κύριο λόγο η Γερμανία σε Ελλάδα και Κύπρο με τον υποχρεωτικό υπερδανεισμό και τα μνημόνια που τον ακολούθησαν. Διαβάστε την συνέντευξη του τούρκου πρέσβη στην Αθήνα και δεν θα σας μείνει καμία αμφιβολία ή έστω απορία.
Σε αποκλειστική συνέντευξη λοιπόν που παραχώρησε στη συνεργάτιδα του πρακτορείου «Ανατολή» στην Αθήνα Μπεριρέ Πακέρ, ο Τούρκος διπλωμάτης έκανε λόγο για τα μεγάλα οφέλη που θα είχε η Τουρκία από την επίλυση του Κυπριακού, αλλά και τα πλεονεκτήματα που θα προέκυπταν και για τα άλλα μέρη από μια τέτοια εξέλιξη.
«Κλειδί για την επίλυση του Κυπριακού είναι οι φυσικοί πόροι και το κλειδί για την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην Ε.Ε. είναι η επίλυση του Κυπριακού. Το Κυπριακό είναι ένα θέμα που περιμένει λύση 50 χρόνια, το κλειδί για την επίλυση του είναι οι υδρογονάνθρακες,
το νερό και οι φυσικοί πόροι που σχηματίζονται από το ρεύμα».
Ο τούρκος πρέσβης αναφερόμενος στις περιουσίες των ελληνοκυπρίων που βρίσκονται στα κατεχόμενα είπε:
«Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο το 80% των ιδιωτικών περιουσιών στην Βόρεια Κύπρο είναι περιουσίες Ελληνοκυπρίων, και η επίλυση αυτού του θέματος αποτελεί όρο. Και αυτό θα χρειαστεί πάρα πολλά χρήματα. Αυτό μπορεί να καταστεί δυνατό μόνο με την απόδοση μέρους από τα κέρδη που θα προέλθουν από τους φυσικούς πόρους, με τα οποία θα σχηματιστεί ένα ταμείο αποζημιώσεων. Με αυτό τον τρόπο η επίλυση αυτού του θέματος θα καταστεί δυνατή με αυτοχρηματοδότηση, χωρίς να αναλάβει κανείς ένα τέτοιο οικονομικό βάρος».
Ο κ.Ουράς είπε ακόμα πως σε περίπτωση επίλυσης του Κυπριακού η ίδρυση της Κύπρου θα είναι σταδιακή και προέβλεψε ότι «Παράλληλα με αυτό θα υπάρξει μια ταχεία είσοδος στην οδό επίλυσης των θεμάτων του Αιγαίου». 


Τι δεν καταλαβαίνετε λοιπόν από το παιχνίδι που παίζεται;;;
A.A.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις