ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Έγγραφο του ΔΝΤ για το πρώτο ελληνικό μνημόνιο

Την ώρα που η Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συζητούν πως να διαχειριστούν τη διάσωση της Ελλάδας, θα ήταν πιο χρήσιμο κάποιος να ανατρέξει πίσω στη δημιουργία του προγράμματος, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, επικαλούμενο εμπιστευτικό έγγραφο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ειδικότερα, το 2010 το ΔΝΤ δεσμεύτηκε να προσφέρει διάσωση στην Ελλάδα, παρά τις διαφωνίες αν η λύση αυτή θα απέδιδε. Κάποια μέλη του Ταμείου, σχεδόν το ένα τρίτο του διοικητικού συμβουλίου έγειραν σοβαρά ερωτήματα για το
σχεδιασμό της διάσωσης.
Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν ότι οι προβλέψεις ανάπτυξης ήταν μη ρεαλιστικές, κάποιοι τόνισαν πως η αναδιάρθρωση του χρέους ήταν ενδεχομένως απαραίτητη για την επιτυχία του προγράμματος, ενώ ορισμένοι επεσήμαναν πως το πρόγραμμα ζητούσε παρά πολλά από τους Έλληνες χωρίς να ζητάει κάτι από τους πιστωτές της.
Ωστόσο, ο φόβος των μεγαλύτερων μετόχων του ΔΝΤ πως μια αναδιάρθρωση χρέους θα προκαλούσε ζημιές στις τράπεζές τους, οι οποίες αργότερα θα διευρυνόντουσαν, κέρδισε, σημειώνει η Wall Street Journal.
«Το ελληνικό σχέδιο διάσωσης δεν ήταν ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά για την ίδια την Ευρωζώνη», φέρεται να δήλωσε ένας από τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του 2010.
http://www.newsbomb.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις