ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ντροπή βρε Άδωνι, ντροπή...

Η δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημόσια υγεία σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη των νησιών, ξεδιπλώθηκε με τραγικό τρόπο στο ακριτικό Καστελλόριζο, μία ημέρα μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Α. Γεωργιάδη με την ευκαιρία των Θεοφανείων.
Ένας 59χρονος κάτοικος του νησιού έχασε τη ζωή του και ένας δεύτερος αναγκάστηκε να μεταφερθεί στην Τουρκία για να του παρασχεθεί η αναγκαία περίθαλψη.
Ο κ. Γεωργιάδης, μετά τις απανωτές αστοχίες στους χειρισμούς του σε κρίσιμα ζητήματα της
Υγείας, συνόδευσε τον υπουργό Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Καστελλόριζο, ανήμερα των Φώτων, για τον αγιασμό των υδάτων. Ο υπουργός Υγείας φαίνεται πως θεώρησε την ευκαιρία ιδανική για να κερδίσει «πόντους» στο πλευρό του υπουργού Άμυνας, καθώς το τελευταίο διάστημα είχε καταφέρει να στρέψει εναντίον του την πλειοψηφία, τόσο των γιατρών και εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας όσο και των ασθενών, με τα χαράτσια των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία και του 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε να ανεβάζει φωτογραφίες στο Twitter μέσα από το πιλοτήριο του μεταγωγικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας κατά την προσγείωση στη Ρόδο, καθώς και από το ελικόπτερο Σινούκ, που τον μετέφερε μαζί με τον κ. Αβραμόπουλο, από τη Ρόδο στο Καστελλόριζο.
Ο δήμαρχος του νησιού, κ. Γιώργος Αχλαδιώτης, υποδέχθηκε με όλες τις τιμές τους δύο υπουργούς. Με την ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Γεωργιάδη, μάλιστα, ζήτησε από τον υπουργό Υγείας έναν γιατρό γενικής ιατρικής στο Πολυδύναμο Ιατρείο, καθώς στο νησί βρισκόταν μόνο ένας αγροτικός ιατρός.
Η εορταστική διάθεση του κ. Γεωργιάδη όμως δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ εξαιτίας ενός τραγικού περιστατικού, για το οποίο τώρα απειλεί με μήνυση τον υπουργό και κάθε άλλο υπεύθυνο, ο δήμαρχος Καστελλόριζου.
Ένας 59χρονος κάτοικος του νησιού, στις 7 Ιανουαρίου, υπέστη έμφραγμα. Το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ έφτασε στο Καστελόριζο μετά από 2,5 ώρες χωρίς ιατρική συνοδεία και ο μοναδικός αγροτικός γιατρός του νησιού συνόδευσε τον 57χρονο στη Ρόδο, ο οποίος μάλιστα κατέληξε.
Κατά την απουσία όμως του αγροτικού γιατρού, ένας άλλος νεαρός κάτοικος του νησιού τραυματίστηκε σοβαρά. Δεν υπήρχε όμως γιατρός για να τον περιθάλψει. Έτσι, οι συγγενείς του τον μετέφεραν με καΐκι στα τουρκικά παράλια. Εκεί, σύμφωνα με τους συγγενείς, τους περίμενε ασθενοφόρο, το οποίο συνόδευσαν μέχρι το νοσοκομείο αστυνομικοί μοτοσικλετιστές. Ο τραυματίας σώθηκε χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Για την απώλεια της ανθρώπινης ζωής, ο δήμαρχος Καστελλόριζου δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Στο αίτημα που εξέφρασε στον υπουργό Υγείας ανήμερα των Θεοφανείων, ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να απάντησε «μην ανησυχείς, τα έχω όλα ρυθμισμένα». Η πραγματικότητα όμως διέψευσε τις διαβεβαιώσεις του κ. Γεωργιάδη, με τον πιο τραγικό τρόπο.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις