ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

47 νέους «Έλληνες» αποβίβασε το ΛΣ στη Σάμο

47 μετανάστες  περισυνέλεξε  τα ξημερώματα το ΛΣ  Σάμου στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού και εντός τουρκικών υδάτων. Είναι το ίδιο Λιμενικό Σώμα που ο Λετονός Μούιζνιεκς και ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν ως κυνικούς εγκληματίες.  
Συγκεκριμένα, μέσω αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού έρευνας και διάσωσης ότι σε λέμβο επιβαίνουν πολλοί μετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν σε κίνδυνο. Ποιος άραγε έδωσε την
κλήση αυτή;
Αμεσα ενεργοποιήθηκαν προς συνδρομή τρία περιπολικά του Λ.Σ κ ένα εκ των οποίων εντόπισε την λέμβο. Και αυτή η λέμβος όπως και οι εκατοντάδες άλλες που έχουν προηγηθεί αλλά και οι εκατοντάδες που πρόκειται να ακολουθήσουν πάντα παίρνουν νερά  λίγο μετά την κινητοποίηση των Λιμενικών.
Είναι μια πάγια διαδικασία η οποία τηρείται με αυστηρότητα πρωτοκόλλου.
Στη συνέχεια το ΕΚΣΕΔ ενημέρωσε το αντίστοιχο κέντρο της Άγκυρας προκειμένου να προβούν στη περισυλλογή των μεταναστών.
Φυσικά οι τουρκικές αρχές ουδέποτε κινητοποιήθηκαν καθώς είναι οι ίδιες που προωθούν τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.
Έτσι και λόγω της μεγάλης καθυστέρησης των τουρκικών αρχών, που όπως είπαμε δεν πρόκειται για καθυστέρηση βέβαια αλλά για σκόπιμη αποχή από το έργο της διάσωσης,  αλλά και των καιρικών συνθηκών που ήταν δυσμενείς, το πλωτό του περιπολικού σώματος μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και ολοκλήρωσε με ασφάλεια την μεταφορά τους στη Σάμο και ειδικότερα στο Λιμεναρχείο.
Το ότι μπήκε στα τουρκικά ύδατα το σκάφος του Λιμενικού ουδόλως ενόχλησε τους Τούρκους βέβαια που από την απέναντι ακτή απλά παρακολουθούσαν τις κινήσεις του γνωρίζοντας ότι το σχέδιό τους -για άλλη μια φορά- εξελίσσεται κανονικά. Κοινώς μας δουλεύουν.
Στους μετανάστες δόθηκαν ρούχα και τρόφιμα από τους άνδρες του Λιμεναρχείου, ενώ την Παρασκευή οι 47 αλλοδαποί θα μεταφερθούν στο κέντρο πρώτης υποδοχής του νησιού.
Στη συνέχεια θα μεταφερθούν ως είθισται στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί στην Αθήνα για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής στην καινούργια τους πατρίδα.
Την ίδια στιγμή τα δημογραφικά στοιχεία για την Ελλάδα αναφέρουν μια δραματική μείωση του πληθυσμού στα 7,5 εκατ. μέχρι το 2050 με ταυτόχρονη αύξηση του πληθυσμού άνω των 65 ετών.
Και όλα αυτά την ώρα  που Μούιζνιεκς, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί φορείς όπως διεθνής Αμνηστία, ή υπηρεσίες του ΟΗΕ και φυσικά η αδιάφορη ΕΕ (καθώς ευνοείται από το συγκεκριμένο καθεστώς) βγάζουν την Τουρκία από το κάδρο των υπευθύνων για αυτή την κατάσταση και για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, δείχνοντας προς την πλευρά των ελληνικών αρχών κατηγορώντας τους ως κοινούς εγκληματίες και για «άτυπες επαναπροωθήσεις».
Που είναι ο Μούιζνιεκς για να εγκαλέσει τις τουρκικές αρχές που ποτέ δεν εμφανίστηκαν για την παροχή καθηκόντων διάσωσης; Που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλει μια τυπική έστω ανακοίνωση; Που είναι οι λοιποί φορείς;
Η Άγκυρα παίζει καλά το παιχνίδι της. Δεν υπήρχε περίπτωση ούτε στο συγκεκριμένο συμβάν ούτε και σε κανένα άλλο να εμφανιστεί τουρκική Ακτοφυλακή για να σώσει μετανάστες. Και να τους πάει που; πίσω στα τουρκικά παράλια; Αφού είναι αυτοί οι ίδιοι που τους στέλνουν εδώ.
Και το ιδιότυπο αυτό θέατρο του παραλόγου καλά κρατεί στο Αιγαίο και θα κρατεί για πολλά χρόνια ακόμη.
Και τους ίδιους τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που στέλνει η Τουρκία τώρα στην Ελλάδα -και αδιαφορεί εάν πνιγούν στη θάλασσα ή όχι- θα έρθει αυριο, -το έχει κάνει ήδη και θα το ξανακάνει- να κατηγορήσει τη χώρα μας ότι δεν έχει τζαμί, σχολεία και πανεπιστήμια για μουσουλμάνους και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί.
defencenet.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις