ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Νεκρές γλώσσες και νεκρά μυαλά…

Τελικώς αυτή η Ρεπούση πρέπει να κατατρέχεται από πολλά συμπλέγματα και φθόνο. Για λόγους που είναι προφανείς, κάθε λίγο και λιγάκι επιδιώκει την δημοσιότητα με κάποια ανιστόρητη, ψευδή,  αντιεπιστημονική και συνάμα προκλητική μπαρούφα όπως έκανε τελευταία με τα αρχαία ελληνικά που τα χαρακτήρισε ως νεκρή γλώσσα.  
Υποτίθεται ότι σπούδασε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υποτίθεται ότι "πολλῶν δ᾽ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω".
Δεν άκουσε, δεν είδε, δεν έμαθε ότι ακόμα και στην είσοδο του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου,  στη Σκωτία, υπάρχει η
ακόλουθη επιγραφή : «διπλοῦν ὁρῶσιν οἱ μαθόντες γράμματα» η οποία αποδίδεται στον Πυθαγόρα. Η επιγραφή αυτή υπάρχει από  το 1954 μέχρι και σήμερα, σε πείσμα της αρχαιοελληνικής νεκροφιλίας της Ρεπούση. Δεν την «έθαψε» κάποιος που κουβαλάει τα ίδια μυαλά με αυτήν, άλλωστε δεν υπάρχουν και πολλοί (1600 σταυρούς πήρε στις εκλογές και μας κατσικώθηκε ως εθνομητέρα). 
Επίσης στο Κολλέγιο της Βοστώνης, στην Μασσαχουσέτη, υπάρχει το γνωστό : «αἰέν ἀριστεύειν»αλλά και σε πολλά άλλα μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα τιμούν αναλόγως την αρχαία Ελληνική γλώσσα.
Δεν βαρυέστε όμως, νεκρά μυαλά και συμπλεγματικές προσωπικότητες,  δεν αξίζει τον κόπο να τα παίρνουμε στα σοβαρά.  
Α.Α.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις