ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Στη χώρα του «μάγκα» με τα λεφτά των άλλων

Ανήμερα της Παναγίας χθες και είπαμε να δώσουμε τόπο στην οργή, να είμαστε πιο χαλαροί. Αλλά όταν η χώρα αυτή συνεχίζει να μας εκπλήσσει αρνητικά δε γίνεται να μην σχολιάσουμε ορισμένα γεγονότα που δείχνουν ότι ακόμη και τώρα στην Ελλάδα ευδοκιμεί η λογική του «έτσι γουστάρω». Και πολλές φορές υποκινείται και από πολιτικούς οι οποίοι ρίχνουν λάδι στη φωτιά, υποδαυλίζουν τα πάθη ή καλύπτουν παρανομίες προκειμένου να εκμεταλλευτούν ορισμένες συγκυρίες.
Μαθαίνουμε για παράδειγμα ότι στη Χαλκιδική με το έτσι θέλω ορισμένοι επιχειρηματίες που τους έκλεισαν τα καταστήματα επειδή είχαν σωρεία παραβάσεων, πήγαν και τα ξεσφράγισαν. Έτσι απροκάλυπτα, χωρίς φόβο για το αν θα πάνε
φυλακή, πήγαν έβγαλαν τα λουκέτα και λειτουργούν τα καταστήματα. Ακολουθώντας το παράδειγμα του επιχειρηματία που έκανε κανονικά τη συναυλία με τον Κιάμο την περασμένη εβδομάδα, έτσι κι αυτοί, άνοιξαν κανονικά παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές τους είχαν γράψει για περισσότερες από 20 παραβάσεις.
Το γεγονός δεν είναι απλό, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Είναι κλασικό δείγμα του νεοελληνικού τσαμπουκά που δεν καταλαβαίνει από νόμους, ελέγχους, αστυνομικούς και ΣΔΟΕ. Ο νόμος της νύχτας και του χρήματος είναι πάνω απ’ όλα. Ο τσαμπουκάς απέναντι στη νομιμότητα γιατί έτσι έμαθαν τόσα χρόνια, έτσι έχει οικοδομηθεί η Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Και μόλις πάει να κάνει κάποιος τη δουλειά του, αν δεν τον κυνηγούν, σίγουρα τον χλευάζουν. Σκεφτείτε τι έγινε στην Ύδρα και πρόσφατα στην Κρήτη. Πάνω από το νόμο το «έτσι γουστάρω ρε».
Και πάμε στην υπόθεση του 19χρονου που σκοτώθηκε στο Περιστέρι. Έχουμε γράψει εκτενώς για την υπόθεση, ότι πρέπει να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το τι έγινε, ποιος έφταιξε και πως ένα παιδί έχασε τη ζωή του. Γράψαμε και για την προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης από Συριζαίους και άλλους «ευαίσθητους» που μόνο να κερδίσουν θέλουν από ένα τραγικό γεγονός. Το είχαν ξανακάνει με τον Γρηγορόπουλο αλλά «ξέχασαν» να το κάνουν με τους νεκρούς της Marfin. Εν πάση περιπτώσει, όλοι, και κυρίως οι γονείς του, περιμένουν το αποτέλεσμα της έρευνας. Αν ο ελεγκτής πλακώθηκε στο ξύλο, τότε έχει ευθύνες και θα του αποδοθούν.
Το θέμα είναι άλλο. Είναι ότι για άλλη μια φορά κάποιοι επιδιώκουν να αναστήσουν τη λογική του «δεν πληρώνω», όχι μόνο γιατί δεν έχω αλλά γιατί δε γουστάρω. Άλλοι προτείνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και ζητούν δωρεάν πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης. Άλλοι βρίζουν και γράφουν συνθήματα κατά των ελεγκτών, άλλοι προβλέπουν κοινωνική αναταραχή που στόχο θα έχει μια κοινωνία που κανείς δε θα πληρώνει, κανείς δε θα υπακούει στους νόμους, και φυσικά ο καθένας θα κάνει ό,τι γουστάρει. Γιατί έτσι έμαθαν.
Αφού ένα παλληκαράκι έχασε τη ζωή του επειδή δεν είχε να πληρώσει εισιτήριο τότε προτείνουμε όλοι να μην ξαναπληρώσουμε πουθενά. Και κάνουμε κι άλλες προτάσεις.
Γίνομαι εθελοντής να πάω σε μια τράπεζα και να αυτοπυρποληθώ μπροστά στο γκισέ γιατί δεν έχω να πληρώσω τις δόσεις. Κι αμέσως όλοι οι δανειολήπτες, φυσικά κι όσοι δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα, να μην ξαναπληρώσουν.
Θέλετε να πάω στην εφορία και να πέσω από τις σκάλες; Τότε εύκολα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι θιασώτες του «έτσι γουστάρω» να ζητήσουν οριστική διαγραφή φόρων.
Να πάμε όλοι και στις μπάρες των διοδίων, ένας να πέσει πάνω σε αυτοκίνητο και να γίνει ο πρώτος… ήρωας του κινήματος «δεν ξαναπληρώνω ποτέ γιατί έτσι γουστάρω».
Δυστυχώς, πριν ακόμη θάψουν το 19χρονο γίνεται θύμα εκμετάλλευσης από κάποιους που έμαθαν να ζουν στο τζάμπα σε βάρος άλλων.
Και να πούμε και μια τρίτη αλήθεια. Οι υποθέσεις της ΔΕΗ και του μπλάκ άουτ στη Σαντορίνη καθώς και οι επιλογές του Π. Καψή για την επιτροπή διοίκησης της ΝΕΡΙΤ δείχνουν ακριβώς αυτή τη λογική που διέπρεψε στο παρελθόν. Στη χώρα του «μάγκα» με τα λεφτά των άλλων, στη χώρα που πολλοί κάνουν ότι γουστάρουν σε βάρος των άλλων.
Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και ο καθένας να πάει στον πάγκο του. Πρέπει να φτιαχτεί μια νέα Ελλάδα που δε θα κάνουν κουμάντο οι έσχατοι που έγιναν αίφνης πρώτοι.
http://www.antinews.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις