ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Χρειάζεται να αλλάξουμε προσανατολισμό και όχι μόνο να υιοθετούμε νέες διακηρύξεις

Από το βήμα της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου διερωτήθηκε για τα επόμενα βήματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον αποτελεσματικό ρόλο που επιβάλλεται να έχει σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και ευαίσθητη για τα κράτη μέλη περίοδο.
Η κα. Γιαννάκου διερωτήθηκε τί γίνεται σήμερα ακριβώς στο Συμβούλιο, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνει να χάνει σταδιακά την πρωτοβουλία και το ρόλο του εισηγητή, ενώ
ταυτόχρονα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφασίζει ταχύτατα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγνοείται συστηματικά στις μεγάλες αποφάσεις.
Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ εξέφρασε την αγωνία της για την ανάγκη αλλαγής πλεύσης προκειμένου να υλοποιούνται όσα αποφασίζονται στην Ένωση. Συγκεκριμένα, αναρωτήθηκε: "Πιστεύει κανείς ότι θα υπάρξει ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα με τις χώρες BRICS και τις συνθήκες εργασίας που υπάρχουν εκεί; Χρειάζονται νέα δεδομένα, χρειάζεται έρευνα και καινοτομία, χρειάζεται να αποφύγουμε τη διπλή εργασία στα κράτη μέλη, χρειάζεται να αλλάξουμε προσανατολισμούς και πάντως όχι μόνο διακηρύξεις."
Η κα. Γιαννάκου δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι οι κατευθυντήριες γραμμές της Λισαβόνας απέτυχαν παταγωδώς. Εκτίμησε δε, ότι με βάση την σημερινή κατάσταση, μοιάζει πιθανό η στρατηγική 2020 να αποτύχει, ιδιαίτερα μάλιστα όταν ακόμη διαπραγματευόμαστε μετά βασάνων και κόπων ένα πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο το οποίο πάσχει και για το οποίο τα τρία θεσμικά όργανα δεν μπορούν να έρθουν σε συμφωνία.
Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, η κα. Γιαννάκου τόνισε ότι εκτός από τα χρήματα για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, χρειάζεται  και διάθεση, χρειάζονται νέες ιδέες και κυρίως χρειάζεται οι αποφάσεις που λαμβάνονται να εφαρμόζονται, ενώ χαρακτήρισε πρωτοφανή κατάσταση να αποφασίζονται πέρυσι για τα τραπεζικά θέματα από το Συμβούλιο συγκεκριμένες θέσεις  και εν συνεχεία, σε λίγους μήνες το  ίδιο το Συμβούλιο να τα αρνείται.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις