ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΟΣ & ΕΜΜΟΝΗΣ


Μάς δουλεύει ψιλό γαζί, δεν έχει συναίσθηση του τι λέει και τι κάνει, αποτελεί προσωποποίηση της αναισθησίας ή της πλήρους έλλειψης της ικανότητας για λογικούς συνειρμούς;;
 Όποιος άκουσε την τελευταία ομιλία του κυρίου ΓΑΠ στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί παρά να αναρωτήθηκε τι από όλα τα παραπάνω ισχύει για τον προς στιγμήν Πρόεδρο του Κινήματος. Η μόνη αυτοκριτική (και αυτή πολύ ήπια) που έκανε αυτός ο άνθρωπος ήταν για τις συχνές απουσίες
του στο εξωτερικό τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα προβληματάκι στην κομματική ηγεσία. Αλλά, ακόμη και αυτή την αυτοκριτική την αναίρεσε εξαπολύοντας επίθεση στα ΜΜΕ διότι υποβαθμίζουν τη σημασία αυτών των διεθνών συναντήσεων, όπως η τελευταία στην Κοσταρίκα.
Όλη η υπόλοιπη ομιλία του δεν υπήρξε παρά ένας ακατάσχετος αυτοέπαινος για τις πολλές και θαυμαστές επιτυχίες της διετίας που μας κυβέρνησε, όπως και ένα ακόμη επεισόδιο στη σήριαλ των επιθέσεων κατά της ΝΔ. Και, βεβαίως, ούτε καν αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει στην ερώτηση του Πέτρου Ευθυμίου, που συνόψισε με καταπληκτικό τρόπο τα όσα είπε ο «πρόεδρος» :: «Αν Πρόεδρε κάναμε τόσες επιτυχίες, όπως μας είπες, τότε γιατί σήμερα βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής;;».

Το ότι αυτός και ο πρώην Υπουργός του επί των Οικονομικών ούτε καν διαπραγματεύθηκαν την πρώτη δανειακή σύμβαση και το πρώτο μνημόνιο, το ότι δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να υλοποιηθούν οι προβλέψεις του εκτός από την εύκολη λύση της επιβολής φόρων και έκτακτων τελών και εισφορών, το ότι η μόνη μείωση που έκαναν ήταν στους μισθούς και τις συντάξεις, αποτελούν μία από τις πλέον βασικές, αν μη την βασικότερη αιτία που σήμερα βρισκόμαστε σε βαθύτατη ύφεση (που προβλέπεται να επιδεινωθεί περαιτέρω) και στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με τους δανειστές μας να μας εκβιάζουν όλο και περισσότερο και να απαιτούν νέα μέτρα πλήρους εξαθλίωσής μας, φαίνεται ότι για τον πρώην πρωθυπουργό δεν είναι η πραγματικότητα.

Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η εντελώς υποκριτική θέση που πήρε αναφορικά με τη δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ και το έλλειμμα του 2009, η οποία απεστάλη στην Βουλή. Εμείς, είπε, δεν φοβόμαστε κανέναν και δεν θα ακολουθήσουμε τη ΝΔ που θέλει Εξεταστική Επιτροπή μετά τις εκλογές για να μπορέσει να κάνει τα παιχνίδια της και γι’ αυτό θα κάνουμε αμέσως πρόταση για άμεση σύσταση Εξεταστικής από τη σημερινή Βουλή. Αν δεν φοβόταν κανέναν και τίποτε, ο πρώην πρωθυπουργός θα άφηνε να συσταθεί η Εξεταστική με τη νέα Βουλή. Διότι θα έχει τον απαραίτητο χρόνο στη διάθεσή της, τα μέλη της δεν θα έχουν να σκεφθούν την επανεκλογή τους σε λίγες ημέρες, αλλά και δεν θα υπάρχει μπροστά τους το τεράστιο πρόβλημα της ψήφισης ή μη της νέας δανειακής σύμβασης και τής ανταλλαγής των ομολόγων. Πώς ζητά ο κύριος Παπανδρέου από τους βουλευτές του από τη μία να δώσουν τον εαυτό τους για τη σωτηρία της χώρας, όπως λέει, και από την άλλη να θέλει μέσα στο κλίμα αυτό να ασχοληθούν και με την Εξεταστική;; Εκτός και εάν η σκέψη του είναι να έχουμε μια Εξεταστική που θα «ξεπετάξει» το ζήτημα στα πολύ γρήγορα και με τη σημερινή σύνθεση της Βουλής να ψηφίσει την απαλλαγή του διδύμου Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου.

Μετά από ένα τέτοιο παραλήρημα και μία τέτοια εμμονή είναι εύλογο να μεγιστοποιούν τα ερωτήματα, αλλά και τις υποψίες για πρόσωπο του κυρίου ΓΑΠ. Και δεν είναι λίγοι πλέον, μάλλον είναι η μεγάλη πλειοψηφία, αυτοί που θεωρούν ότι ο κύριος αυτός δεν μπορεί να μην έχει πνευματική διαύγεια, δεν μπορεί να μην παίρνει κάποιες στροφές ο νους του και ως εκ τούτου ό,τι έκανε τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια, ιδίως δε από την αρχή του 2009 και μετά, ήταν προσχεδιασμένο και εσκεμμένο.

Τα γεγονότα και η Ιστορία θα μας δείξουν την πραγματικότητα.

ΣΝΕΒΕΜΠΕΤ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις