ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Έλληνες Ζωγράφοι: Μαρίνα Βαμβακά. Η Ελληνίδα ζωγράφος που διαπρέπει στις Βρυξέλλες

Η Μαρίνα Βαμβακά γεννήθηκε στη Λάρισα. Σε μικρή ηλικία ταξίδεψε και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της για λίγο καιρό στην Κωνσταντινούπολη, την ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών της. Η αλλαγή αυτή επέδρασε έντονα στον τρυφερό παιδικό χαρακτήρα της, που γέμισε εντυπώσεις, εικόνες και πεποιθήσεις, τις οποίες και κράτησε μέχρι σήμερα.
Αφού τελείωσε τις γυμνασιακές σπουδές και τη Γαλλική Ακαδημία στη Λάρισα, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Έδωσε εξετάσεις με επιτυχία στη Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά η ιδέα αυτών των
σπουδών δεν την συγκινούσε καθόλου. Διορίστηκε κατόπιν εξετάσεων στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, όπου εργάστηκε για δεκαπέντε χρόνια. Συγχρόνως σπούδαζε μεταφράστρια στην Γαλλική Ακαδημία Αθηνών και ιστορία της Τέχνης στη Σορβόννη στο Παρίσι.
Η μοντέρνα τέχνη, το ρεύμα της εποχής, που κατακτούσε ολοταχώς τις galleries και τα σαλόνια της γαλλικής πρωτεύουσας, με κάθε είδους επινοήσεις, απεικονίσεις και collages, την άγγιζαν. Συναρπαζόταν από την εξέλιξη και τον ανταγωνισμό των διασήμων της σύγχρονης τέχνης. Στη δεκαετία '65 -'75, κατά την οποία η τέχνη ήταν συνώνυμη της ζωής των hippies, που ανέτρεπε και καθαιρούσε το κατεστημένο, κρατήθηκε μακριά, χωρίς όμως να πάψει να ενδιαφέρεται για τις διάφορες τεχνικές και τα πρωτότυπα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνταν. Παραμένει μέχρι σήμερα λάτρης της σύνθεσης του σχεδίου και της οπτικής δυναμικής των χρωμάτων. Πιστεύει, ότι μέσω της τέχνης ο χρόνος απολογείται και με μαθηματική ακρίβεια περνάει στην τέταρτη διάσταση.
περισσότερα :   http://artemnotes.blogspot.com/2012_02_01_archive.html#5345600276201048832

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις