ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση βόμβα Γιαλουρίδη για την ελληνική ΑΟΖ


Λύτρωση για την οικονομία της Ελλάδος θα μπορούσε να αποτελέσει η οριοθέτηση της ΑΟΖ σύμφωνα με τον καθηγητή διεθνών σχέσεων στο Πάντειο πανεπιστήμιο Χριστόδουλο Γιαλουρίδη που εμφανίστηκε χθες βράδυ στο Κόντρα channel καλεσμένος στην εκπομπή της δημοσιογράφου Τάνιας Ιακωβίδου με τίτλο «Η δική σας φωνή».
Σύμφωνα με τον γνωστό καθηγητή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς
πραγματοποίησε το 3ήμερο ταξίδι στη Κύπρο γιατί είναι αποφασισμένος αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα διακυβέρνησης της χώρας να προχωρήσει στη κίνηση οριοθέτησης της ελληνικής ΑΟΖ, κάτι που καμία κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει μέχρι στιγμής να πράξει παρά το γεγονός του ότι προβλέπεται από τη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας την οποία κύρωσε η ελληνική βουλή το 1995. Όπως επισήμανε ο καθηγητής Χριστόδουλος Γιαλουρίδης, το ταξίδι Σαμαρά στη Κύπρο σηματοδοτεί την έναρξη της όλης διαδικασίας για την θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ που θα επιτρέψει στο μέλλον την ενεργειακή εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίων απελευθερώνοντας σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα από το βάρος των πιστωτών της. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη κίνηση στη Κύπρο έκανε ο αείμνηστος πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας Τάσος Παπαδόπουλος, κάτι που επέτρεψε στη Κύπρο να είναι σήμερα ενεργειακά ανεξάρτητη έχοντας πολύτιμο  σύμμαχο στο πλευρό της το Ισραήλ.
ΤΑΝΙΑ  ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις