ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Μην τιμωρείτε την Ελλάδα λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έλληνες;;; βουλευτές όμως ετοιμάζονται να μας τιμωρήσουν!!!

Γιώργος Παππούς
Βαθύτερη ύφεση και ανατροπή του δημοσιονομικού σχεδιασμού προβλέπει το Νέο Μνημόνιο που πρέπει να περάσει από το ελληνικό Κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούνται έως το 2015 και θα πρέπει να έχουν εξειδικευθεί έως τον Ιούνιο, με έμφαση στο
περιορισμό των υπαλλήλων και στη περαιτέρω μείωση των αποδοχών στο Δημόσιο, στο ψαλίδισμα των κοινωνικών παροχών, στην αύξηση των φορολογικών βαρών.
Αυτά τα δεδομένα πυροδότησαν νέο γύρο αντιδράσεων στις Ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, απ' όπου λίγο ως πολύ ακούγονται φωνές κατά της αδιέξοδης συνταγής που επιβάλει και το Νέο Μνημόνιο.
Με επιστολή του προς το πρόεδρο της Κομισιόν και τον Επίτροπο Ολι Ρεν ο επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών επισημαίνει ότι αυτή η συνταγή πολιτικής θα επιδεινώσει τη κατάσταση στην Ελλάδα καλώντας τη Τρόικα να δώσει λόγο για τις προτάσεις αλλά και τη συμπεριφορά της.
«Η τιμωρητική και ιδεολογική προσέγγιση της Τρόικας στο ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα, αποτελεί κραυγαλέα προδοσία του Ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και της αλληλεγγύης, που είναι θεμελιώδης αρχή της Ένωσης... Είναι οι καταστροφικές πολιτικές της ακραίας λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, που την οδήγησαν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση», τονίζει ο Χάνες Σβόμποντα στην επιστολή του.
Την ίδια ώρα ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων σημειώνει ότι λείπουν πολλά σημαντικά στοιχεία από τη συνταγή πολιτικής που επιβάλλεται στην Ελλάδα, κυρίως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επενδύσεων για την επόμενη 10ετία, εγκαλώντας για κωλυσιεργία τους Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και τους πολιτικούς στην Ελλάδα.
«Yπάρχει ένα όριο στο επίπεδο των φόρων και των μισθολογικών περικοπών που μπορεί να αποδεχθεί ο πληθυσμός. Η Τρόικα, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, πρέπει να προσφέρει κάποιες προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον, ταυτόχρονα με το βραχυπρόθεσμο πόνο της λιτότητας» σημειώνει στο naftemporiki.gr ο Γκι Φερχόφσταντ απορρίπτοντας κατηγορηματικά και τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Αντιθέτως, η γερμανική πλευρά επιμένει στη γραμμή που έχει χαράξει και πέρα από τις δηλώσεις Μέρκελ- Σόϊμπλε, είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του Μίχαελ Μάιστερ, Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Χριστιανοδημοκρατών, που αποτυπώνουν και το κλίμα στο γερμανικό Κοινοβούλιο: «Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θα αποφασίζουμε για τα θέματα αυτά στη Γερμανική Βουλή στην αρχή της επόμενης εβδομάδας που θα συνεδριάζει το κοινοβούλιο, στις 27 Φεβρουαρίου. Πιστεύω ότι είναι σωστό, να συμφωνήσουμε όχι μόνον για το περιεχόμενο του δεύτερου πακέτου για την Ελλάδα, και για τη συμφωνία με τους πιστωτές, αλλά να έχουμε και μια σαφή διακήρυξη της ελληνικής πολιτικής, ότι θέλουν αυτοβούλως να το εφαρμόσουν και γι' αυτό θα δώσουμε λίγο χρόνο για να δούμε αυτή τη σαφή βούληση».
Η συζήτηση για τη καταλληλότητα της συνταγής που εφαρμόζεται βιαίως στην Ελλάδα ανάβει στον απόηχο των νεώτερων προβλέψεων της Τρόικας που ανεβάζουν το πήχη της φετινής ύφεσης στο 4 με 5% αντί 2,8%, με συνέπεια να μετατίθεται κατά ένα έτος ο στόχος της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος αλλά και η αναγκαία περίοδος προσαρμογής που πλέον φτάνει έως το 2015. Με αυτά τα δεδομένα, απαιτούνται φέτος πρόσθετα μέτρα 3,3 δισ ευρώ και άλλα περίπου 11 δισ ευρώ για την επόμενη 3ετία. Όσον αφορά, δε, στα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων ο πήχης χαμηλώνει στα 19 δισ ευρώ από τα 50 δισ του αρχικού στόχου με ό,τι σημαίνει αυτό για τη μείωση του Χρέους βραχυπρόθεσμα.
http://www.iefimerida.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις