ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Tου ΠΑΣΟΚ το...κάγκελο !!!

Όλα τα έχει η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Την ανακοίνωση από τον κ. Παπανδρέου ότι παραιτείται από τη διεκδίκηση και της υποψηφιότητας για την πρωθυπουργία και της υποψηφιότητας από το ΠΑΣΟΚ και τις καταγγελίες με ονοματεπώνυμο περί του εκδοτικού- τραπεζικού- δικαστικού κατεστημένου που έριξε την κυβέρνησή του και οξύτατες διαφωνίες από τα πολιτικά στελέχη που συμμετέχουν στη συνεδρίαση! Τα «μαχαίρια» είναι σίγουρο ότι βγήκαν όχι μόνο μέσα στο ΠΑΣΟΚ για τη «διαδοχή» αλλά και του προαναφερθέντος «κατεστημένου» κατά του ΠΑΣΟΚ το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο νέος υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ...
Οι δραματικές εξελίξεις έχουν ως εξής:
Δεν θα είναι υποψήφιος ούτε για πρωθυπουργός ούτε
για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, φέρεται να δήλωσε στην πρωτομιλία του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο πρόεδρός του Γιώργος Παπανδρέου. Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η αλλαγή στην ηγεσία του Κινήματος, θα γίνει μετά τις εθνικές εκλογές και ενώ θα έχει προηγηθεί πρώτα η σύγκληση του εθνικού συμβουλίου και το συνέδριο μέχρι 15 Ιουνίου.

Επίσης, δήλωσε –καθώς η συνεδρίαση συνεχίζεται - ότι είναι ανοιχτός στον τρόπο διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου και περιμένει τις προτάσεις του Συμβουλίου για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Ο λόγος που επικαλέστηκε για την καθυστέρηση των διαδικασιών στην εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου, είναι να μην υπάρξει διαδικασία διαδοχής μέχρι τον Ιούνιο για να μη συμπέσει με τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που έχει μπροστά της η κυβέρνηση Παπαδήμου για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε μυστική συνάντηση μεταξύ των Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση, προκειμένου να υπάρξει ένα πλαίσιο «συμφωνίας».

Συμφέροντα με ονοματεπώνυμο!

Για πρώτη φορά στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις προηγούμενες γενικόλογες καταγγελίες του για πόλεμο από το εκδοτικό- τραπεζικό κατεστημένο, προσθέτοντας αυτή τη φορά και το δικαστικό!

Φέρεται να είπε: «Επιτρέψαμε στα συμφέροντα να υπονομεύσουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης μας», προσθέτοντας : «Δεν είμασταν όσο θα έπρεπε αποφασισμένοι και σταθεροί στην σύγκρουσή μας με ένα πολιτικό και οικονομικό σύστημα συμφερόντων το οποίο ευθύνεται και ενέχεται στην πορεία της χώρας. Αυτοί σε αρκετές περιπτώσεις υπονόμευσαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με το newsit.gr και την τηλεόραση του star o κ. Παπανδρέου, ανέφερε τρία παραδείγματα:

1) Του εκδότη του ΒΗΜΑΤΟΣ Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος όπως είπε, ζήτησε δάνειο από την Εθνική 10 εκατομμυρίων ευρώ. Ο διοικητής της Τράπεζας απευθύνθηκε σ' εμένα και του απάντησα: “Εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις να του δοθεί με βάση τους κανόνες και τους όρους της τράπεζας. Η τράπεζα έκρινε ότι δεν τις πληρούσε και δεν του το έδωσε. Από εκείνη την στιγμή που δεν πήρε το δάνειο, ξεκίνησε η ευθεία υπονόμευση της κυβέρνησης»!


2) Υπονομεύτηκε το υπουργείο Οικονομικών και ο ίδιος και δεν επετεύχθη η συμφωνία με ευθείες παρεμβάσεις συμφερόντων για την μη συγχώνευση της ΕΤΕ με την Alpha Bank.

3) Για τον ρόλο της δικαστικής εξουσίας είπε ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν παρενέβη ως όφειλε στην υπόθεση του αδερφού του Αντρίκου, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι έχει στην κατοχή του CDS μέσω εταιρείας και δεν διαλευκάνθηκε αυτή τη υπόθεση έτσι ώστε να μην σέρνονται φήμες και να μην σπιλώνεται το όνομα του αδερφού του και της οικογένειας

Το θολό χρονοδιάγραμμα

Μία πρώτη εκτίμηση που προκύπτει, είναι ότι ο νέος υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ θα εκλεγεί άμεσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά οι διευκρινίσεις που έδωσε στη συνέχεια ο κ. Μπεγλίτης, δεν ξεκαθάρισαν το τοπίο.

Αυτό είναι:

-Εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση, με κάλπες μετά από τις εθνικές εκλογές.

-Ο υποψήφιος Πρωθυπουργός, θα είναι άλλο στέλεχος, και η επιλογή του θα γίνει είτε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα είτε με άλλο τρόπο που θα αποφασιστεί στα θεσμοθετημένα όργανα.

-Σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου και του συνεδρίου εκλογικού προγράμματος ή συνδιάσκεψης, μέχρι τις 15 Ιουνίου. Στο μεσοδιάστημα μέχρι την εκλογή νέου προέδρου, ο κ. Παπανδρέου θα ασκεί όλα τα καθήκοντα που προβλέπονται στο καταστατικό για τον πρόεδρο

Τα «αγκάθια» που προκαλούν οι παραπάνω ανακοινώσεις είναι ότι στα καθήκοντα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνεται και η σύνταξη των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές, η χάραξη της προεκλογικής στρατηγικής, κλπ αλλά αυτό είναι εύλογο να διεκδικηθεί ως αντικείμενο από τον υποψήφιο πρωθυπουργό....

Επίσης, ότι για να αναδείξει άλλο όργανο εκτός από την Κοινοβουλευτική τον υποψήφιο πρωθυπουργό, θα πρέπει να μην παραιτηθεί ούτε από τη θέση του προέδρου της ΚΟ ο κ. Παπανδρέου.

Πάντως, αποφασίστηκε στην επόμενη περίοδο το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ να συνεδριάζει μία - δύο φορές την εβδομάδα και θα λειτουργεί ως συντονιστικός κρίκος του ΠΑΣΟΚ με τα στελέχη της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Αντιδράσεις με σκληρά λόγια

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, υπήρξαν πολύ έντονες αντιδράσεις στις προτάσεις του κ. Παπανδρέου:

Ο Νίκος Σαλαγιάννης κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου λέγοντας για την περίοδο διακυβέρνησής του: «Συμπεριφερθήκατε ως απόλυτος κυρίαρχος και όχι ως εκλεγμένος πρόεδρος». Τότε ο τέως πρωθυπουργός του απάντησε: «Άρα έχει δίκαιο ο αδερφός μου με το άρθρο του» ( Σ.Σ περί ραγιάδων) και ο κ. Σαλαγιάννης του αντέτεινε: «Η επιστολή του Νίκου Παπανδρέου, σας έκανε μεγάλο κακό και δείχνει ότι λειτουργείτε ως δυναστεία και ως πρίγκιπας!» για να ανταπαντήσει ο κ. Παπανδρέου «είμαστε μια δημοκρατική οικογένεια»...

Η Τόνια Αντωνίου ζήτησε «καθαρές λύσεις» από τον κ. Παπανδρέου, τονίζοντας: «Αλλαγή ηγεσίας τώρα. Αλλιώς να κατεβείτε εσείς στις εκλογές!» Πρόσθεσε δε ότι «πολλοί συνάδελφοί μου θα προβληματιστούν να κατέβουν στις εκλογές με εσάς πρόεδρο».

Η Συλβάνα Ράπτη ζήτησε να προχωρήσουν εδώ και τώρα οι διαδικασίες όπως προβλέπει το καταστατικό και να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο και τόνισε ότι «οι μακρόσυρτες διαδικασίες οδηγούν σε λύση δια της σήψης και τέτοια λύση δεν μας ταιριάζει».

Ο Γιάννης Μίχας, τόνισε πως θεωρεί λάθος ο πρόεδρος που θα ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές να μην έχει πρώτα διασφαλίσει τουλάχιστον την εμπιστοσύνη των μελών και φίλων του Κινήματος. «Αν ο πρόεδρος θέλει να συνεχίσει να ηγείται του ΠΑΣΟΚ, αναφαίρετο δικαίωμα του, το πρώτο είναι να ανοίξουν οι καταστατικές διαδικασίες εκλογής προέδρου με τον τρόπο που έγινε το 2007 πριν τις εθνικές εκλογές, δηλαδή άμεσα, και δεύτερον να συνεδριάσει το εθνικό συμβούλιο».

Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, υπογράμμισε ότι δεν επιτρέπονται καθυστερήσεις και σκόπιμες ολιγωρίες και πρότεινε τη σύγκλιση ενός συνεδρίου επανίδρυσης πριν από τις εθνικές εκλογές. «Εκλογή όλων των οργάνων και του προέδρου όπως προβλέπει το καταστατικό. Αν και εγώ διαφωνώ με τις ψηφοφορίες στα καφενεία και θα θέσω το θέμα αυτό στο Συνέδριο. Να παρουσιάσουν όλοι οι υποψήφιοι το πολιτκό και ιδεολογικό τους στίγμα. Όχι μέσα από το διαδίκτυο όχι στην πασαρέλα στα κανάλια».
 http://www.eklogika.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις