Την ώρα που ακόμη και ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Β. Σόιμπλε δήλωνε πως «ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη να δει φως στην άκρη του τούνελ» και η Κύπρος πανηγύριζε για τα
κοιτάσματα φυσικού αερίου της, ξεκινώντας την προεδρική πορεία της στην ΕΕ, στην Ελλάδα η καινούργια χρονιά ξεκινούσε με τρομολαγνεία, απειλές για χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ και φληναφήματα – ακόμη και περί υπονόμευσης της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Παράλληλα, και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα κοσμογονικά, το ενδιαφέρον της πρώτης εβδομάδας του χρόνου αναμένεται να μονοπωλήσει και πάλι η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που έχει οριστεί για τις 4 Ιανουαρίου.
Τα πρωτοκλασάτα στελέχη του πρώην (αλλά και νυν) κυβερνώντος κόμματος, αν και υπουργοί οι ίδιοι, ασχολούνται με το τι πρέπει να κάνει και τι όχι ο κ. Παπανδρέου, συζητώντας και δίνοντας συνεντεύξεις σχετικά με το πώς και πότε πρέπει να γίνουν οι διαδικασίες για αλλαγή ηγεσίας.
Ο κ. Κ. Σκανδαλίδης, μιλώντας στη Realnews δηλώνει ότι επιθυμεί εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, χωρίς υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει πλέον περιθώριο στον Γιώργο Παπανδρέου, για στάση που μπορεί να ερμηνεύεται έτσι και αλλιώς και να καλλιεργεί την αγωνία και τη σύγχυση στη βάση μας».
Ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» δηλώνει ότι «η διαρχία είναι σύμφωνο σιωπής, πάνω σε συντρίμμια», ζητώντας από τον κ. Παπανδρέου «καθαρές κουβέντες και καθαρές λύσεις» και καλώντας τον να αναλάβει τις ευθύνες του.
Και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει να στέλνει μηνύματα και να δίνει συνεντεύξεις, όπως αυτή στο γνωστό αυστριακό περιοδικό «Προφίλ», που μάλιστα τον ανακήρυξε σε… «Άνθρωπο της Χρονιάς» για το 2011!
Για άλλη μια φορά, ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στο περιοδικό, έριξε τα βάρη σε όλους τους άλλους, εκτός από τον εαυτό του!
Κατηγορεί την ΕΕ που «έπρεπε να μας είχε προστατέψει καλύτερα, ακόμη και προς συμφέρον των άλλων χωρών» - ενώ ο ίδιος όχι μόνο δεν προστάτεψε τη χώρα του, αλλά και την κατασυκοφάντησε σε όλους αυτούς τους οποίους κατηγορεί τώρα ότι «δεν μας προστάτεψαν».
Αλλά παρ’ όλα αυτά, πάλι ο ίδιος, πανηγύριζε κάθε φορά που η ΕΕ ελάμβανε μια «γενναία» απόφαση, αποδεχόμενος όσα επέβαλαν οι ξένοι.
Και βέβαια, επιτίθεται και πάλι στην κυβέρνηση Καραμανλή, ενθυμούμενος μάλιστα ένα εντελώς άνευ σημασίας θέμα.
Όπως λέει, η κυβέρνηση Καραμανλή «είχε ψηφίσει το 2004 νόμο με τον οποίο οι τεράστιες αμυντικές δαπάνες εμφανίζονταν όχι στον τρέχοντα προϋπολογισμό, αλλά, αναδρομικά σε παλιούς προϋπολογισμούς».
Προσθέτει μάλιστα πως ο ίδιος είχε απευθυνθεί τότε στην Κομισιόν θέτοντας το ερώτημα – γιατί δηλαδή κάτι τέτοιο γίνεται αποδεκτό – «χωρίς, όμως, ποτέ να λάβει απάντηση».
Επί του θέματος, ο κ. Παπανδρέου παραπληροφορεί – γνωρίζοντας ότι ο συντάκτης (ου μην αλλά και οι αναγνώστες του περιοδικού) δεν θα ψάξουν το θέμα.
Στην πραγματικότητα, η διένεξη εκείνη είχε να κάνει με το πότε πρέπει να καταγράφονται τα κονδύλια των εξοπλισμών (δηλαδή οι «τεράστιες αμυντικές δαπάνες» στις οποίες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ επιδίδονταν) – κατά την παραγγελία ή την παραλαβή.
Το ΠΑΣΟΚ ήθελε να καταγραφούν στην χρονολογία παραλαβής - αν και τα περισσότερα (βλέπε υποβρύχια) προπληρώνονταν - ώστε να τα φορτωθεί η επόμενη κυβέρνηση.
Όσο για τον ισχυρισμό Παπανδρέου ότι «δεν έλαβε ποτέ απάντηση» και εδώ καταφεύγει στο ψεύδος, διότι εκείνη την περίοδο το ερώτημα είχαν θέσει ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είχαν λάβει απάντηση, σύμφωνα με την οποία η καταγραφή μπορεί να γίνει είτε κατά την παραγγελία, είτε κατά την παραλαβή.
Και σα να μην φθάνουν όλα αυτά, ο κ. Παπανδρέου δηλώνει στο «Προφίλ» ικανοποιημένος από το… κυβερνητικό του έργο, λέγοντας πως η Ελλάδα θα μπορούσε σήμερα να είναι χρεοκοπημένη, αλλά κάτι τέτοιο το απέτρεψε η κυβέρνησή του και ο ίδιος αισθάνεται υπερήφανος για αυτό!
Την ώρα δηλαδή που η χώρα έχει χρεοκοπήσει, ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει τις καταγγελίες, την ωραιοποίηση και τα ψεύδη.
Και δεν βλέπει ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και ο κ. Παπαδήμος (αν κρίνουμε από το μήνυμά του), ούτε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του περί πολέμου προς την κυβέρνηση Παπαδήμου), αυτό που είδε ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών, ο οποίος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Handelsblatt, είπε ξεκάθαρα πως «ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει φως στην άκρη του τούνελ».
Υπογραμμίζοντας μάλιστα για άλλη μια φορά (η προηγούμενη ήταν στις 21 Ιουνίου 2011), την ανάγκη να αναπτυχθεί ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μάλιστα να γίνει εξαγωγή και στο εξωτερικό.
Αλλά εδώ θα φάμε την εβδομάδα με το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ…
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια και παρατηρήσεις