ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Θυμηθείτε, ότι πριν δύο μήνες οι παλιάνθρωποι πανηγύριζαν

«Κόψτε τον λαιµό σας!»
Ι. Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ
Εντάξει, λοιπόν, το πιάσαµε το υπονοούµενο. Μας ράβουν καινούργιο κοστούµι. Με πρώτη ράφτρα τη Μέρκελ. Και µας το ράβουν επειδή όλα τα κοστούµια που φορέσαµε ως τώρα αποδείχτηκαν άχρηστα ή αταίριαστα. Η απλώς κακοραµµένα...
Εντάξει, πιάσαµε και το δεύτερο υπονοούµενο. Η δική µας κυβέρνηση θα µάθει για το κοστούµι µαζί µε τους υπόλοιπους. Από τις τηλεοράσεις. ∆ιότι απ’ ό,τι φαίνεται, στη διαπραγµάτευση ούτε εξωδίκως δεν µετέχει – σε τέτοια υπόληψη την έχουν οι φίλοι µας!
Ηθικό δίδαγµα; Η πρώτη προφητεία Σηµίτη για το ∆ΝΤ χρειάστηκε δεκαέξι µήνες για να επαληθευθεί. Η δεύτερη (για την αναδιάρθρωση) επιβεβαιώθηκε στους τέσσερις µήνες. Η τρίτη βγήκε αληθινή µέσα
στην εβδοµάδα.
∆ιότι το κοστούµι που µας ράβουν έχει ακόµη πολλές άγνωστες παραµέτρους και πτυχές. Αλλά µία βασική λογική: είναι η τελευταία µας ευκαιρία.
Προφανώς θα περιλαµβάνει µια ουσιαστική αποµείωση του δηµόσιου χρέους µέσα από έναν συνδυασµό µεθόδων προκειµένου να αποφευχθεί το «πιστωτικό επεισόδιο». Προφανώς θα διασφαλίζει κάποια περαιτέρω χρηµατοδότηση της χώρας στη λογική των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. Αλλά από εκεί και πέρα, θα µας πουν, «κόψτε τον λαιµό σας»!
Η Μέρκελ έλεγε προ ολίγων ηµερών στις Βρυξέλες: «∆εν αντέχω να ασχολούµαι άλλο µε την Ελλάδα». Και ποιος µπορεί να την κατηγορήσει; ∆υο χρόνια τώρα όλο κάτι πάει να γίνει και όλο κάτι δεν γίνεται. Φταίµε εµείς, φταίτε εσείς, φταίει κι ο Χατζηπετρής...
Και αυτό συµβαίνει επειδή για την ουσία του προβλήµατος δεν µιλάει κανείς. Και η ουσία είναι «η συνταγή της τρόικας» (της οποίας ακόµη υπεραµύνεται η Μέρκελ ) έσπρωξε τη χώρα στην κατάρρευση χωρίς να αντιµετωπίσει την κατάσταση. Χωρίς να βελτιώσει κανένα οικονοµικό µέγεθος. Χωρίς να βοηθήσει πουθενά.
Αυτή η πολιτική αποτελεί πλέον το πρόβληµα, όχι τη λύση. Πέντε στόκοι µε γκρίζα κοστούµια µάς οδήγησαν σε ένα υφεσιακό σπειροειδές. Και επιµένουν να αποδείξουν το αλάνθαστο µιας βλακώδους συνταγής. Η οποία έχει ήδη πέσει έξω.
Το λένε όσοι σκαµπάζουν στοιχειωδώς από οικονοµία, εντός και εκτός Ελλάδας. Το ξέρουν και οι πέτρες. Αν δεν αλλάξει πολιτική, η χώρα θα στραγγίξει. Θα εξυγιανθεί πεθαίνοντας.
Πράγµα που σηµαίνει ότι δεν αρκεί να κόψουµε εµείς τον λαιµό µας. Πρέπει και κάποιοι άλλοι να βάλουν να δουλέψει το κεφάλι τους.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις