Εκείνο που «ξέχασε» να πει, είναι ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ψηφιστεί σχετικός νόμος με πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή από 180 βουλευτές.
Νομίζω ότι πρέπει, από αύριο κιόλας, ο ντε μεκ συνταγματολόγος Βενιζέλος, να ξανακαθίσει στα θρανία, και να ξαναδιαβάσει το Σύνταγμα και τους νόμους. Όμως μέχρι να «φρεσκαριστεί» η μνήμη του και να μπορέσει να αρθρώνει λόγο από του βήματος της βουλής, αν βρεθούν κάποιοι πολίτες να τον τιμήσουν ξανά με την εμπιστοσύνη τους, ας βρεθεί ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΣΤΩ, να του τρίψει το Σύνταγμα στην μούρη.
Διαβάστε τώρα, από τα πρακτικά της βουλής τι ακριβώς είπε ο Βενιζέλος, και τι προβλέπει η σχετική
συνταγματική διάταξη, που επικαλέσθηκε κατά το ήμισυ, «ξεχνώντας» να αναφέρει την προϋπόθεση της πλειοψηφίας των 180 βουλευτών.
Πώς μπορεί να μετέχει κάποιος σε μία τέτοια διαδικασία, να έχει ένα νόμισμα, να έχει μία Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να περιμένει να αντλήσει κοινοτικούς πόρους για τα προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ ή τύπου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και να μην αποδέχεται ότι εκχωρεί ένα μέρος της κυριαρχίας του και αναθέτει ένα μέρος των αρμοδιοτήτων του;"
Τι προβλέπει το Σύνταγμα στο άρθρο 28 :
1. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
Τσάρης Αθανάσιος
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια και παρατηρήσεις