ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Έλλειμμα ευαισθησίας, πλεόνασμα ηλιθιότητος

Για μια φορά ακόμα, ορισμένοι πράσινοι φασίστες* της αναιμικής κυβερνητικής πλειοψηφίας στην βουλή, «ύψωσαν τη φωνή τους» κατά της φορολογικής πολιτικής της κυβερνήσεως που οι ίδιοι στηρίζουν. Αυτή τη φορά «διαμαρτυρήθηκαν» για το νέο βενιζελικό πρόστιμο που επεβλήθη στους ιδιοκτήτες ακινήτων, δηλαδή σε όλους τους Έλληνες.
Η «διαμαρτυρία» είναι ένας απατηλός, πασοκικής ευρεσιτεχνίας μηχανισμός, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή λειτουργία τα τελευταία δύο χρόνια, με σκοπό να εμπαίζει και να εκτονώνει τους πανικόβλητους και οργισμένους πολίτες. Παράλληλα με την «διαμαρτυρία», κατασκευάζεται ένας «εχθρός», ο οποίος θα λειτουργήσει ως κινουμένη άμμος και θα απορροφήσει την λαϊκή αγανάκτηση.
Έτσι, οι φασίστες του ανθυ-πάτου, στηριζόμενοι στα ταπεινά, μίζερα, φθονερά και συμπλεγματικά ένστικτά τους, αλλά και στην νοοτροπία που έχει καλλιεργηθεί στους πολίτες,
«δεν με νοιάζει αν δεν έχω εγώ κατσίκα, αυτό που θέλω είναι να μην έχει και ο γείτονας», διαμαρτυρήθηκαν προς πάσα κυβερνητική κατεύθυνση, για την υποτιθέμενη εξαίρεση της εκκλησίας από την καταβολή του νέου τέλους στα ακίνητα.
Η κοινωνική ηθική των πρωτοσπαθαρίων του παπανδρεϊσμού, εξαντλείται στο εφευρεθέν σόφισμα της μη επιβολής του τέλους ακινήτων στην εκκλησία. Η κοινωνική ευαισθησία τους όμως δεν πλήττεται από την επιβολή του ιδίου τέλους στους ανέργους, αναπήρους, αναξιοπαθούντες, και πτωχούς.
Τα ΜΜΕ, καταχρεωμένα από πάσης απόψεως, πολιτισμικής, πολιτιστικής, ηθικής και βεβαίως οικονομικής, άδραξαν την ευκαιρία, και για να προσφέρουν εκδούλευση στην παραπαίουσα πασοκική κοινοβουλευτική δικτατορία, το ανέδειξαν σε πρώτο θέμα. Έτσι η επιβολή του τέλους ακινήτων σε όλους τους πολίτες, αδιακρίτως οικονομικής θέσεως, απασχόλησε τα κανάλια για δύο ολόκληρα λεπτά. Αντιθέτως τα εκκλησιαστικά ακίνητα, έδωσαν την ευκαιρία να ανοίξουν για είκοσι λεπτά περίπου τα τηλεοπτικά παραθύρια, όπου κάθε συμπλεγματικός εμπαθής μαϊντανός, με την παρότρυνση και τις ευλογίες από τα δημοσιογραφούντα τηλεοπτικά γιουσουφάκια, έβγαζε τα απωθημένα του.
Βεβαίως τίποτα δεν αλλάζει την θλιβερή πραγματικότητα. Το μόνο όμως που μένει, είναι μια πικρή γεύση στην ψυχή και μια αηδία στο νού. Ο κ. Παπανδρέου ισχυριζόταν πρό ημερών ότι φέτος έχουμε πρωτογενές έλλειμμα και ότι με αυτά τα μέτρα, του χρόνου θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα συμβεί αυτό. Εκείνο όμως που είναι βέβαιο, είναι ότι στην χώρα μας έχουμε πρωτογενές έλλειμμα ευαισθησίας και πρωτογενές πλεόνασμα ηλιθιότητος.
Τάσος Καρ.
*«fasces» : συγκεκριμένο αρχαίο ρωμαϊκό έμβλημα εξουσίας, που απεικόνιζε «ράβδους δεμένες γύρω από έναν πέλεκυ». Οι fasces ήταν στην αρχαία Ρώμη σύμβολο της εξουσίας των δικαστών και συμβόλιζαν την «ισχύ δια της ενώσεως»: μια μόνο ράβδος σπάζει εύκολα, ενώ μια δέσμη πολύ δύσκολα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις