ερήμωση των εκκλησιών, και άλλες πασοκικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Τώρα επιβάλλεται και η διάλυση των κάποτε πολυδιαφημισμένων ΚΕΠ, για να ολοκληρωθεί το σκηνικό της εξορίας, που βιώνουν οι εναπομείναντες κάτοικοι – νεοδουλοπάροικοι της ελληνικής περιφέρειας). Τώρα πώς γίνεται, σήμερα, που το κανονικό ωράριο πανηγυρικά επιμηκύνεται, και που τα ΚΕΠ καταρρέουν και καταργούνται , να εγκρίνονται υπερωρίες «για το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου του έτους 2011, «για την υποστήριξη της λειτουργίας των ΚΕΠ», αυτό μόνον η πράσινη «δημιουργική λογιστική» μπορεί όχι μόνον να το εξηγήσει, αλλά και, σε μιαν έκρηξη «αυτοθυσίας», να το εντάξει στις μεσοπρόθεσμες περικοπές.
Υπερωρίες για καταργούμενες υπηρεσίες !!
Κάτι παραπάνω από 100.000 ευρώ θα στοιχίσουν οι θερινές υπερωρίες στο «νεοσύστατο» Υπουργείο του κυρίου Ρέππα, για να «διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών» και για να αντιμετωπιστούν έκτακτες και επείγουσες ανάγκες, όπως η υποστήριξη, τόσο της λειτουργίας των ΚΕΠ, όσο και του «Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού» (φύλλο 237 του τεύχους ΥΟΔΔ του ΦΕΚ της 26ης Ιουλίου 2011, με αναδρομική ισχύ ενός μήνα!). Κάτι παραπάνω από 100 χιλιάρικα, με σαθρή μεν αιτιολογία… αλλά, η Πατρίς, και πάλιν, εσώθη!
Οι διάφοροι φωστήρες, διατυμπανίζουν ότι με την ημίωρη επιμήκυνση του ωραρίου εργασίας στο δημόσιο, «εξοικονομούν» 40.000 θέσεις εργασίας. Τούτο σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι θα αποφευχθούν ισάριθμες προσλήψεις στο Δημόσιο.
τρείς το λάδι, τρείς το ξύδι
Άρα, έχουμε και λέμε : τρείς το λάδι, τρείς το ξύδι και κατά την ραγκούσεια «λογική», αν επιμηκυνθεί το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων κατά μία ώρα ημερησίως, εξοικονομούνται 80.000 θέσεις εργασίας.
Τώρα με την λογική αυτή, αν κάνουμε ένα θαρραλέο μαθηματικό βήμα πάρα πέρα και υποθέσουμε ότι θα επιμηκυνθεί το ωράριο κατά 10 ώρες ημερησίως, τότε θα εξοικονομηθούν 800.000 θέσεις, - και συνεπώς καταργείται δια παντός το αδηφάγο Δημόσιο! με άμεση συνέπεια την επίλυση ως δια μαγείας, όλων των προβλημάτων που μας ταλανίζουν εδώ και χρόνια. Βεβαίως θα μου πείτε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο, δηλαδή να εργάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι 18 ώρες ημερησίως, αφού κάτι τέτοιο βρίσκεται εκτός πάσης πρακτικής, αλλά και λογικής. Δυστυχώς όμως απ’ ό,τι φαίνεται, αυτή η «λογική» πρυτανεύει στις «ηρωϊκές και τιτάνιες» προσπάθειες των Κυβερνητών μας για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους και είναι η οδηγός παράστασή τους στην λήψη των αποφάσεών τους. Δυστυχώς έχουμε μπλέξει άσχημα και η μόνη κοινή διαπίστωση των πολιτών είναι ότι, το μόνο πράγμα που μπορούν να επιδείξουν οι Κυβερνήτες μας, αντί για περιστολή των δαπανών, είναι η επιμήκυνση της ανοησίας τους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια και παρατηρήσεις