Γράφει ο κ. Γιώργος Δελαστίκ |
Η «ισχυρή Ελλάδα της ευρωζώνης» μετά τις υποβαθμίσεις αυτές βρίσκεται πλέον στην κατηγορία της... Μπουρκίνα Φάσο και της Γκάνας! Επίκειται δε, όπως μεταδίδεται, η υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων ακόμη χαμηλότερα και από τον τρίτο οίκο, τον Φιτς.
Αυτή η έξαρση της επίθεσης κατά της Ελλάδας από τους σκοτεινούς οίκους που λειτουργούν ως αιχμή του δόρατος των κερδοσκόπων, συναρτάται με το γεγονός ότι κάποιοι απατεώνες χρηματιστηριακοί τζογαδόροι κινδυνεύουν να χάσουν δισεκατομμύρια που έχουν στοιχηματίσει σε συμβόλαια ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) καθώς η χώρα μας... αργεί να χρεοκοπήσει βάσει των στοιχημάτων που έχουν βάλει!
Σε πολιτικό όμως επίπεδο η μεγαλύτερη ζημιά γίνεται από τη στάση των ευρωπαϊκών και πρωτίστως των γερμανικών εφημερίδων, οι οποίες εδραιώνουν στις συνειδήσεις εκατομμυρίων Ευρωπαίων την άποψη ότι η Ελλάδα είναι ξοφλημένη, είναι ήδη χρεοκοπημένη και σύντομα θα εκδιωχθεί και από την Ευρωζώνη.
Είναι τέτοια η λαίλαπα δημοσιευμάτων που όσες δηλώσεις περί του αντιθέτου και αν κάνουν οι πολιτικοί, κανείς τελικά δεν τους δίνει σημασία.
«''Δεν θα υπάρξει καμία αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας!''. Οι διαψεύσεις της κυβέρνησης στην Αθήνα, της Κομισιόν, της ΕΕ και των κρατών της Ευρωζώνης έχουν περίπου την ίδια αξιοπιστία όπως οι διθυραμβικές ανακοινώσεις της ''Πράβντα'' την εποχή της Σοβιετικής Ενωσης» έγραφε π.χ. χτες το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ».
Δεν ήταν μόνο του. «Πρέπει η Ελλάδα να διωχτεί από την Ευρωζώνη;» ήταν ο τίτλος - ερώτημα προς τους αναγνώστες της εφημερίδας «Μπιλντ» στην ηλεκτρονική της έκδοση, τους οποίους καλούσε να ψηφίσουν σχετικά!
«Η Ελλάδα στριμωγμένη στη γωνία - χάνει και τα τελευταία ίχνη εμπιστοσύνης - Σπέκουλα για έξοδό της από το ευρώ» ανέφερε στους τίτλους της η επίσης γερμανική «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ».
«Η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη περισσότερα χρήματα» ήταν ο φανερά ενοχλημένος κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», ενώ στη δεύτερη σελίδα της είχε κορυφαίο θέμα με τίτλο «Το δράμα της δραχμής» και ανάλογο υπότιτλο: «Οι Ελληνες αισθάνονται την κρίση της χώρας τους καθημερινά. Οι φήμες για αποχώρηση από την Ευρωζώνη τούς κάνουν να αισθάνονται ακόμη περισσότερο ανασφαλείς».
«Η αποτυχία» ήταν ο τίτλος του κορυφαίου κύριου άρθρου στην πρώτη σελίδα της ίδιας εφημερίδας χθες, το οποίο κατέληγε στο συμπέρασμα ότι σύντομα «θα γίνει επισήμως η παραδοχή ότι η ''σωτηρία'' της Ελλάδας δεν έχει πετύχει και τόσο». Δυσοίωνη και η λεζάντα στην κεντρική φωτογραφία της πρώτης σελίδας: «Δεν μπορεί κανείς πλέον ούτε καν να καταλάβει αν το σκοτάδι πέφτει μόνο πάνω στην Ελλάδα ή αν πέφτει επίσης πάνω και στο ευρώ» γράφει.
«Εκρηκτική» χαρακτηρίζει την κατάσταση του ελληνικού δημόσιου χρέους και η γαλλική εφημερίδα «Φιγκαρό» η οποία υπογραμμίζει ότι στη Γερμανία «οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες του κυβερνητικού συνασπισμού ασκούν πίεση για να κάνουν τις τράπεζες να πληρώσουν και αν δεν γίνει αυτό, να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη». Δεν παραλείπει βεβαίως να τονίσει ότι κάθε ιδέα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους «απορρίπτεται από τη Γαλλία, από την ΕΚΤ, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το αφεντικό της Ευρωομάδας».
«Η ελληνική διάσωση κατευθύνεται προς ανακαίνιση» ήταν ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος και των βρετανικών «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Δεν πληρώνουν οι Γερμανοί!
Η ΤΡΑΓΙΚΗ αλήθεια είναι ότι έναν μόλις χρόνο αφότου «σώθηκε» υποτίθεται η Ελλάδα με το επονείδιστο Μνημόνιο της ΕΕ και του ΔΝΤ, ξαναβρίσκεται ακριβώς στην ίδια και χειρότερη κατάσταση: χρειάζεται πάλι γύρω στα 40-50 δισεκατομμύρια ευρώ για να βγάλει το 2012! Τι είδους «σωτηρία» ήταν αυτή; Τα πράγματα είναι πολύ πιο μαύρα από πέρυσι. Ο ελληνικός λαός είναι εξουθενωμένος και οργισμένος από την άδικη λιτότητα, η ελληνική οικονομία είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας έχει εκμηδενιστεί και επιπλέον... οι Γερμανοί αρνούνται για την ώρα κατηγορηματικά να πληρώσουν πάλι για τη νέα «διάσωση» της διαλυμένης από το Μνημόνιο Ελλάδας! Το Βερολίνο θεωρεί ότι θα πρόκειται για χαμένα λεφτά, καθώς το χρέος είναι πια αδύνατον να πληρωθεί.
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια και παρατηρήσεις