>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________
Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011
ΕΔΩ ΠΑΠΠΑΣ , ΕΚΕΙ ΠΑΠΠΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ;;;;
Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες με συναισθήματα ανάμεικτα από οργή και θλίψη, την γελοία εικόνα της κυβερνήσεως του στοχαστή και πρωθυπουργού μας, του κ. Παπανδρέου, να δίνει απέλπιδα μάχη οπισθοφυλακής κυρίως μέσα από στούντιο των «προθύμων» τηλεοπτικών σταθμών, για να μας πείσει ότι η Ελλάς δεν πωλείται.
Λάβροι, ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός οικονομικών επετέθησαν εναντίον των εκπροσώπων της τρόϊκα που τόλμησαν να αποκαλύψουν την συμφωνία τους με την κυβέρνηση, για εκποίηση δημόσιας περιουσίας. Ο κ. Παπανδρέου μάλιστα έσπευσε να δηλώσει ότι ΘΑ εισηγηθεί νομοσχέδιο που ΘΑ απαγορεύει την πώληση δημόσιας περιουσίας.
Πότε λέει αλήθεια ο κ . Παπανδρέου;;
Έλα όμως που στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού φιλοξενείται το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Παπανδρέου προς στο οικονομικό club της Νέας Υόρκης, στις 22 Σεπτεμβρίου 2010, όπου είπε επί λέξει τα εξής : «Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 270 δις – ποσό, που περίπου ισούται με το δημόσιο χρέος της χώρας. Τα ακίνητα αυτά παραμένουν, ως επί το πλείστον, ανεκμετάλλευτα. Για το λόγο αυτό, ξεκινούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπως μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ και τράπεζες, μέσω απευθείας πώλησης, υπογραφής σύμβασης παραχώρησης, δημοσίου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου – εταιρειών holding». (http://www.primeminister.gov.gr/2010/09/23/3053)
Πέραν όμως της ανωτέρω ομιλίας, υπάρχει και η απόφαση του συμβουλίου υπουργών οικονομίας, τον Δεκέμβριο 2010, με την οποία η Ελλάς έχει αναλάβει την υποχρέωση να καλύπτει τις υποχρεώσεις της από την πώληση δημόσιας περιουσίας.
Όμως αυτός ο εμπαιγμός των πολιτών από την κυβέρνηση, αυτό το επικοινωνιακό παπατζηλίκι, είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου που θα συγκρουστεί και θα βυθίσει τον Τιτανικό, αν δεν αλλάξουμε ρότα.
Το μείζον ζήτημα, το οποίο φαίνεται ότι ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί, είναι από πού προέκυψε, εντελώς ξαφνικά, η ανάγκη για την εξεύρεση επιπλέον 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, αφού στο μνημόνιο δεν υπάρχει σχετική υποχρέωση της χώρας μας. Κατά συνέπεια, φαίνεται ότι η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και η τήρηση των υποχρεώσεών έναντι των δανειστών μας, ευρίσκονται εκτός στόχου. Η θρυλουμένη επιμήκυνση φαίνεται πως δεν θα αποδειχθεί ικανή να μας ανακουφίσει, και η ανάγκη εξεύρεσης επιπλέον πόρων είναι επιτακτική. Έτσι και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, φαίνεται πως η πώληση ἤ η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας καθίσταται επιτακτική. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς θα συμβεί, αλλά φοβούμαι ότι τα δύσκολα δεν έχουν κοντινή ημερομηνία λήξης.
Τα μωρά και οι μωροί
Εκείνο όμως που είναι απολύτως βέβαιο, είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να σοβαρευτεί, να αφήσει κατά μέρος τους λεονταρισμούς που δεν φοβίζουν ούτε τα μωρά, ούτε τους μωρούς και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης δέχεται κάθε μέρα πλήγματα, από την αδυσώπητη πραγματικότητα. Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δέχεται κάθε μέρα πλήγματα, από την παροιμιώδη ανικανότητά της. Με το να οχυρώνεται ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών πίσω από ανακοινώσεις, ακατάληπτες δικαιολογίες και φανταστικά γεγονότα, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να χάνουν και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας που τους έχουν απομείνει, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα επιβαρύνουν το ήδη δυσμενές κλίμα που επικρατεί εις βάρος της Ελλάδος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια και παρατηρήσεις