ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΒΕΤΟΙ ΒΡΟΧΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ABU DHABI !!!

Ένα μυστικό σχέδιο που χρηματοδοτείται από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχει ως στόχο την πρόκληση βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή του Abu Dhabi κατά την θερινή περίοδο. Το καλοκαίρι που πέρασε, η εφαρμογή του σχεδίου σε πειραματικό στάδιο, είχε ως αποτέλεσμα να βρέξει στο Abu Dhabi περισσότερες από 50 φορές. Το εκπληκτικό είναι ότι οι τοπικές μετεωρολογικές υπηρεσίες δεν είχαν προβλέψει ούτε μια φορά την ύπαρξη νεφών, πολλώ δε μάλλον βροχοπτώσεων.
Την ύπαρξη του μυστικού σχεδίου, έφεραν στο φως οι Sunday Times. Στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας γίνεται λόγος και για την ύπαρξη video, στο οποίο ο πρόεδρος της Ελβετικής εταιρείας Meteo Systems International, κ. Helmut Fluhrer, αναφέρεται στις τεχνητές βροχοπτώσεις στην περιοχή Al Ain του Abu Dhabi. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επίβλεψη τους εγχειρήματος μετείχαν και επιστήμονες του Ινστιτούτου Max Planck. Η πρόκληση βροχοπτώσεων με χημικά μέσα, δηλαδή με τον εμπλουτισμό των υπαρχόντων νεφών με χλωριούχο άργυρο εφαρμόζεται σήμερα στην Κίνα και στο Ισραήλ. Οι Ελβετοί «βροχοποιοί» εφήρμοσαν όμως μια εντελώς διαφορετική μέθοδο. Τοποθέτησαν στην έρημο μεταλλικά κάτοπτρα, ύψους 10 μέτρων, με σκοπό να εκπέμψουν στον αέρα ηλεκτρισμό. Τα αρνητικά ιόντα που παράγονται, έχουν την ιδιότητα να συνενώνουν την σκόνη της ερήμου, η οποία είναι το ιδεώδες βοήθημα για την συγκέντρωση του ύδατος που περιέχεται στον αέρα. Η συγκέντρωση πολλών δισεκατομμυρίων σταγονιδίων έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία βροχοφόρων νεφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος για την παραγωγή, με την μέθοδο των Ελβετών, 100 εκ. κυβικών μέτρων γλυκού ύδατος θα κοστίζει 7.000.000 ευρώ, ενώ η παραγωγή της ίδιας ποσότητας ύδατος με την μέθοδο της αφαλατώσεως, κοστίζει 53.000.000 ευρώ.
F.I.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις