ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Διαγγελματικός αυτοεξευτελισμός

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος πέτυχε με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια. Κατάφερε, δυστυχώς γι΄ αυτόν, να αυτοεξευτελιστεί δύο φορές με ένα μόνο διάγγελμα. Το περασμένο Σάββατο, με διάγγελμα, κατά την προσφιλή συνήθειά του, ευχαρίστησε τον Ερντογάν επειδή καταδέχτηκε να του μιλήσει στο τηλέφωνο και στην συνέχεια εξήγγειλε μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οι γνωστοί δημοσιογράφοι με τους νοικιασμένους κονδυλοφόρους τους και τις πουλημένες συνειδήσεις έσπευσαν να συγχαρούν τον Πρωθυπουργό για την «διπλωματία των σεισμών» που «ανοίγει προοπτικές για την ειρηνική επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκία», ενώ παράλληλα επιδαψίλευσαν τιμές στον κ. Μητσοτάκη για τις γενναίες αποφάσεις του στην μάχη κατά του κορωνοϊού. 

Δεν πέρασε καλά-καλά ένα εικοσιτετράωρο και ο νεοοθωμανός Ερντογάν, μετέτρεψε την διπλωματία των σεισμών σε τσαμπουκά σεισμικών ερευνών στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ την επομένη (2/11/2020), καταργήθηκαν οι αποφάσεις του πρωθυπουργού με το lockdown στην Θεσσαλονίκη. Έτσι ο κ. Μητσοτάκης πέτυχε με ένα διάγγελμα να αυτοεξευτελιστεί σε 48 ώρες, δύο φορές ή αν προτιμάτε με ένα σμπάρο δύο γκάφες και όχι τρυγόνια.

 Μέσα λοιπόν στον απόλυτο πανικό και την γενικευμένη ταραχή που επικρατεί στο επικοινωνιακό και όχι μόνο επιτελείο του Πρωθυπουργού, βρήκε την ευκαιρία ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, έχοντας επιλύσει το χρονίζον πρόβλημα των επενδύσεων ή μη έχοντας αντικείμενο ενασχόλησης στο χαρτοφυλάκιό του (δεν έχω καταλάβει τι από τα δύο συμβαίνει) και περιφέρεται στα τηλεπαράθυρα δίνοντας απαντήσεις σε όλα, για τον κορωνοϊό, την Χρυσή Αυγή, τα ελληνοτουρκικά, τους σεισμούς, την εστίαση, τις μάσκες, τον Τσίπρα, τις πλημμύρες και ό,τι άλλο βάζει ο ανθρώπινος νους˙ κάτι σαν το φωτεινό παντογνώστη που παίζαμε όταν είμαστε παιδιά.

Δυστυχώς για εμάς, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου, μα καθόλου καλά.

Μόλις μερικούς μήνες πριν, κατά την έναρξη της λεγόμενης πανδημίας, τα φερέφωνα μας έλεγαν ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο θέμα του κορωνοϊού ήταν παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση.

Σήμερα έχουμε γίνει παράδειγμα προς αποφυγή.

Μόλις μερικούς μήνες πριν, μας έλεγαν «ευτυχώς δεν έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Σήμερα, με όσα συμβαίνουν, μοιραίο είναι να πούμε: δυστυχώς έχουμε κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δημήτρης Μακρής

 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις