ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Η μοιρασιά των υδρογονανθράκων

Δεν χρειάζονται αναλύσεις. Οι θεωρίες συνομωσίας μοιάζουν με παραμύθια μπροστά στην πραγματικότητα. Για το λόγο αυτό παραθέτουμε (ξανά, μιας και η καταχώρηση της συγκεκριμένης αναρτήσεως έγινε στην ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ, το 2010, αλλά μετά …εξαφανίστηκε!!!!) συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά, τα οποία σε συνδυασμό με τις εξελίξεις, την σημερινή κατάσταση της Ελλάδος αλλά και την τουρκική «επιθετικότητα» αρκούν για να πείσουν ακόμη και τον τελευταίο κακόπιστο ότι η μνημονιακή περιπέτεια της χώρας, εξυπηρετούσε ένα και μόνο σκοπό : την οικονομική εξαθλίωση και μέσω αυτής την υποθήκευση των περιουσιακών στοιχείων της, ιδιαιτέρως δε του υποθαλασσίου πλούτου της. Άλλωστε η Ελλάς δεν είναι η μόνη χώρα που ακριβώς επειδή διαθέτει ορυκτό πλούτο υφίσταται τα πάνδεινα από τους «φίλους και συμμάχους της». Δείτε τι γίνεται στην Κύπρο, στην Λιβύη, στην Βενεζουέλα,  στην Συρία, στο Ιράν ή στο Ιράκ.
ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ και οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
ΑΙΓΑΙΟ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
Στις  20 Δεκεμβρίου 2010 γράφαμε , ότι οι Αμερικανοί, και όχι μόνον αυτοί, γνώριζαν την ύπαρξη πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι ήθελαν να έλθουμε σε διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους για την συνεκμετάλλευσή τους. Την Παρασκευή 25 Απριλίου 1975, ο τότε πρόεδρος Gerald Ford, ο υπουργός εξωτερικών Henry Kissinger και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Brent Scowcroft, με εκπροσώπους της γνωστής ελληνοαμερικανικής οργανώσεως ΑΗEPA, αναφέρονται στο θέμα των πετρελαίων.

Gerald Ford : «…το Αιγαίο, τα δικαιώματα επί του πετρελαίου, μπορούν να διευθετηθούν….»
Henry Kissinger : «…ακόμα και σε άλλα θέματα, όπως το Αιγαίο και τα πετρέλαια, νομίζω ότι μπορούν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις.»
Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι τότε οι Αμερικανοί και σήμερα οι Γερμανοί (οι οποίοι στερούνται ενεργειακών πηγών), προσπάθησαν βάσει σχεδίου να αποδυναμώσουν οικονομικά την Ελλάδα έτσι ώστε να δεχθεί αδιαμαρτύρητα την συνεκμετάλλευση ή την εκποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου της.
Υ.Γ. Η ειρωνεία δε του πράγματος είναι ότι οι ίδιες πολιτικές-κομματικές φατρίες και εν πολλοίς τα ίδια πρόσωπα που επί δεκαετίες συνειδητά και βάσει σχεδίου χρεωκόπησαν την χώρα, τώρα, εν όψει των επερχομένων εκλογών, ζητούν την ψήφο μας για να μας «σώσουν»…. Και μη χειρότερα.
Π.Π.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις