ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Όταν η γραφειοκρατία … τα δίνει όλα !!!

Γιάννης ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ
Παράλληλα με τα τόσα δεινά που υφίστανται οι πολίτες και τις «κρίσιμες» διαπραγματεύσεις που νυχθημερόν διεξάγει ο πρωθυπουργός, θα έπρεπε το κράτος να ανταποκρίνεται έστω και στοιχειωδώς στην αποστολή του.
Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί το απόλυτο χάος σε ότι αφορά στην αποστολή επιταγών με τα προνοιακά επιδόματα σε δικαιούχους ΑΜΕΑ, συμπολίτες μας.
Οι εν λόγω επιταγές ταχυδρομούνται ανά δίμηνο στους δικαιούχους,
οι οποίοι λόγω βαρυτάτων ασθενειών δεν είναι σε θέση να εργασθούν. Είναι το ελάχιστο δυνατό που μπορεί να προσφέρει το κράτος πρόνοιας σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται καθυστέρηση στην αποστολή των επιταγών με το προνοιακό επίδομα, τον μήνα Ιανουάριο η καθυστέρηση ξεπέρασε τα ανεκτά όρια. Οι επιταγές με το επίδομα θα έπρεπε να είχαν αποσταλεί στους δικαιούχους στις 20 Ιανουαρίου, αλλά μέχρι και την ώρα που έγραφα τις γραμμές αυτές, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, οι επιταγές δεν είχαν καν ταχυδρομηθεί.
Τραγέλαφος
Κάνοντας μια μικρή έρευνα, διαπίστωσα ότι ενώ τα χρήματα είχαν εκταμιευθεί εγκαίρως από τον προϋπολογισμό, στα μέσα Ιανουαρίου, ο γραφειοκρατικός μανδαρινισμός και η σκόπιμη πολυπλοκότητα της διαδικασίας καταβολής του προνοιακού επιδόματος, οδηγεί σε τραγελαφικά αδιέξοδα.
Με λίγα λόγια, ενώ υπάρχουν τα χρήματα στο ταμείο του κράτους, η εμπλοκή των Δήμων, του ελεγκτικού συνεδρίου και του ταχυδρομείου, αποτελεί τον ανασταλτικό παράγοντα της διανομής τους σε δικαιούχους που περιμένουν με αδημονία το .... τεράστιο ποσό των 300 ευρώ, για να αγοράσουν τροφή και φάρμακα για να επιβιώσουν.
Το τραγικό στην ιστορία αυτή, πέραν αυτής καθεαυτής της καθυστερήσεως καταβολής του επιδόματος, είναι η κοροϊδία των εμπλεκομένων αρμοδίων, απέναντι στους δικαιούχους.
Η μια υπηρεσία καταλογίζει τις ευθύνες για την καθυστέρηση, στην άλλη και όλες μαζί προσπαθούν να καλύψουν τα λάθη και τις παραλείψεις τους με ανακρίβειες, ψεύτικες δικαιολογίες και αόριστες υποσχέσεις.
Δεν είναι στις προθέσεις μου να δημοσιοποιήσω σήμερα, τους διαλόγους, και τα ονόματα των υπευθύνων, με τους οποίους είχα επικοινωνία για το συγκεκριμένο θέμα, επειδή δεν πρόκειται να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής του προνοιακού επιδόματος.
Όμως είναι βέβαιο ότι θα το πράξω τις αμέσως επόμενες ημέρες στους αρμοδίους υπουργούς, οι οποίοι επαναλαμβάνω, όσο και να φαίνεται παράδοξο, έχουν μεριμνήσει για την εκταμίευση των χρημάτων. Όμως αυτό όπως φαίνεται, δεν αρκεί.
Χρειάζεται, δυστυχώς, να παρακολουθούν όλες τις διαδικασίες μέχρι την παραλαβή του επιδόματος από τους δικαιούχους. Χρειάζεται να παρεμβαίνουν αποφασιστικά, για την επίλυση των φαιδρών γραφειοκρατικών προβλημάτων που προτάσσουν οι μανδαρίνοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με αποτέλεσμα το κράτος να εμφανίζεται για μια φορά ακόμη αναξιόπιστο, στα μάτια των πολιτών.
Είναι ντροπή όταν, κινητικά ανάπηροι συμπολίτες μας, εμπαίζονται από τηλεφώνου, από την τοπική αυτοδιοίκηση, τους παρέδρους του ελεγκτικού συνεδρίου, τα ΕΛ.ΤΑ. και δεν ξέρω από ποιους περίεργους χαρτογιακάδες, προκειμένου να μάθουν πότε θα πάρουν το επίδομα που δικαιούνται.
Είναι ντροπή όταν η πολιτεία, στερεί από τους αδυνάμους και αδυνάτους όχι μόνο τα απολύτως απαραίτητα προς το ζην, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσει να τους κάνει να απολέσουν, αυτό που η ίδια έχει χάσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια : την αξιοπρέπειά τους.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις