ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Φάτε πολιτισμένοι , φάτε αλλαντικά από μοσχαράκι γάλακτος

του Δρ.Βλάση Γωγούση
Το άκουσα πριν από λίγο στην τηλεόραση και ντράπηκα που γεννήθηκα άνθρωπος ! «Αλλαντικά τάδε , μια πρωτοτυπία, αλλαντικά από νεογέννητο μοσχαράκι του γάλακτος»
Θά 'πρεπε ν` ακούσετε μια φορά , φίλοι μου ,την αγελάδα που μόλις γέννησε , πώς κλαίει , πώς παρακαλάει , πώς εκλιπαρεί ν` αφήσουνε το νεογέννητο μοσχαράκι ,το σπλάχνο της το αγαπημένο ,να το αφήσουνε νά 'ρθει μια στιγμή κοντά της, να βυζάξει , κι` αυτό βελάζει κι` αντιστέκεται καθώς το σέρνουνε μακριά της για
να τ` αφήσουν να κολλήσει τα χείλη του στη ρόγα της, να νοιώσει τη ζεστασιά της μάνας και την αναπνοή της. Κι` εμείς ,οι άνθρωποι, το πιο τέλειο ον στον πλανήτη , εμείς οι πολιτισμένοι , μόλις γεννήσει η δόλια η αγελάδα, το αρπάζουμε ,το …απογαλακτίζουμε, όπως λέμε, και το κατακρεουργούμε για να το πλασάρουμε σαν «νόστιμο και πρωτότυπο αλλαντικό » !
Κι` ύστερα, ύστερα , ρουφάμε για επιδόρπιο το γάλα της δύστυχης μάνας ,σκουπίζοντας με την ανάποδη του χεριού μας τα υπολείμματα που έβρεξαν το αδηφάγο στόμα μας ! ¨Ένας απ` αυτά τα σαρκοβόρα ζώα είμαι και γώ και ντρέπομαι
http://taxalia.blogspot.com/2011/12/blog-post_7763.html#more

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις