ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;;

Δεν είναι δα και τόσο παλιά τα γεγονότα για να προβάλλετε την λήθη ως δικαιολογία. Θυμηθείτε : Ζούσαμε σε μία χώρα που ΟΛΟΙ μας ξέραμε ότι ήταν υπερχρεωμένη. Εκείνος όμως επέμενε πως λεφτά υπάρχουν. Τα σαπρόφυτα της ενημέρωσης τον αποθέωναν.
Εσείς τους πιστέψατε και τον κάνατε πρωθυπουργό.
Μετά, άρχισε να μιλάει για περιορισμένη εθνική κυριαρχία, για Τιτανικό, για διεφθαρμένη χώρα, για κοπρίτες.
Οι ασπάλακες της ενημέρωσης λούφαξαν και εσείς εφησυχάσατε.
Ζήτησε από τον «ανώτατο άρχοντα» σύναξη των πολιτικών αρχηγών για να τους ρωτήσει αν συμφωνούν να καταπολεμηθεί η διαφθορά. Μαζεύτηκαν όλοι και είπαν ΝΑΙ. Οι  «έντιμοι» δημοσιογράφοι επαίνεσαν την πρωτοβουλία. Οι πράσινες κότες κακάριζαν : επιτέλους θα γίνει  κάθαρση και από τη χαρά τίναζαν τα πράσινα φτερά τους.
Εσείς τους πιστέψατε.
Τα λεφτά που υπήρχαν δεν ήξερε που να τα βρει και για να μην ψάχνει αλλά και για να μην χρεωκοπήσουμε, το μνημόνιο θα ήταν η σωτηρία μας, ώστε το 2012 να «βγαίναμε στις αγορές». Το
υπέγραψε. Τα γλοιώδη ερπετά της ενημέρωσης πανηγύριζαν. Οι πράσινες πουλάδες χειροκροτούσαν. Εσείς τους πιστέψατε.
Στο όνομα του μνημονίου, άρχισε να ρημάζει μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, επειδή όπως είπε ο γελωτοποιός του, τάχα τα φάγαμε μαζί. Οι μισθωμένοι κονδυλοφόροι έγραφαν ότι τα μέτρα ήταν σκληρά, αλλά αναγκαία για να μην χρεωκοπήσουμε. Μερικές πράσινες κότες βγήκαν στα τηλεπαράθυρα, γκρίνιαξαν και αμέσως μετά πήγαν στην βουλή να ψηφίσουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Εσείς προβληματισμένοι παρακολουθούσατε.
Ζήτησε ξανά από τον «ανώτατο άρχοντα», σύναξη των πολιτικών αρχηγών για να τους αποσπάσει συναίνεση σε όσα είχε ήδη υπογράψει και σε όσα είχε ήδη συμφωνήσει, για να μην χρεωκοπήσουμε. Οι ξεπουλημένες συνειδήσεις των αποσπασμένων στην υπηρεσία του μνημονίου, υπαλλήλων της Υποκράτους, αλαλάζοντας ζητούσαν ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ για να μην χρεωκοπήσουμε. Εσείς τους πιστέψατε.
Δεν έλαβε την πολυπόθητη συναίνεση και υπέβαλλε τηλεφωνικώς παραίτησή στον πολιτικό αντίπαλό του, την οποία και ανεκάλεσε επίσης από το τηλέφωνο μέσα σε λίγη ώρα, γιατί όπως είπε δεν τον άφηναν «οι δικοί του». Οι υπάλληλοί του στα κανάλια και στις εφημερίδες, προς στιγμή τα χρειάστηκαν.
Εσείς τους πιστέψατε.
Το μεσοπρόθεσμο ήταν το επόμενο στάδιο, του σχεδίου. Έπρεπε να ψηφιστεί για να μην χρεωκοπήσουμε. Το ίδιο σενάριο, όπως με το μνημόνιο, παίχτηκε για μία φορά ακόμα. Διάφορες πράσινες κότες βρυχήθηκαν για λίγο στα κανάλια για να σώσουν τα πούπουλά τους. Τότε ο ιός της Μαργαρίτας σχημάτισε την τρίτη σε διάστημα 18 μηνών, κυβέρνηση «τιτάνων». Έτσι όλες οι πουλάδες μπήκαν τρέχοντας και κακαρίζοντας στο πράσινο κοτέτσι για να ψηφίσουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Για να σας εκδικηθούν δε, επειδή κάποιοι από εσάς τους μουντζώνατε και τους πετάγατε γιαούρτια, αμέσως μετά την υπερψήφιση του μεσοπροθέσμου  χειροκροτούσαν και αλληλοσυγχαίρονταν επειδή μείωσαν ακόμη περισσότερο μισθούς και συντάξεις, επειδή δημιούργησαν ακόμη περισσοτέρους ανέργους, επειδή θα πουλήσουν την δημόσια περιουσία. Τα πράσινα λιβανιστήρια στα ΜΜΕ ανέκραξαν ΩΣΑΝΝΑ.
Εσείς από τις πλατείες τους μουντζώνατε.
Με αυτά και με εκείνα φθάσαμε πριν λίγες ημέρες, στην τρίτη πράξη της καλοστημένης απάτης. Ο ιός της Μαργαρίτας είπε ότι «έγιναν λάθη τους τελευταίους 20 μήνες», αλλά δεν πρέπει να ασχολούμεθα με το παρελθόν, «πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας.» Επειδή λοιπόν δεν μπορούμε να ξεπληρώσουμε τα χρέη μας, χρεωκοπήσαμε. Αλλά για να μην χρεωκοπήσουμε !!! χρειαζόμαστε ένα σχέδιο Marshall, ένα νέο δάνειο, νέο μνημόνιο και νέα μέτρα. Και μας τα έδωσαν οι τροϊκανοί, ΟΛΑ. Γύρισαν οι δύο πρωθυπουργοί από τις Βρυξέλλες νικητές και μνημονιούχοι. Και πανηγύριζαν. Πανηγύριζαν και τα σαπρόφυτα της ενημέρωσης, αφού από το πτώμα του δημοσίου περιμένουν να τραφούν.
Μας έδωσαν, είπε ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού υπάλληλος της τρόϊκα, παράταση για την αποπληρωμή των χρεών. Και χαιρόταν αυτός και οι εκτελούντες χρέη δημοσιογράφου, υπάλληλοι της Υποκράτους, αποσπασμένοι στην υπηρεσία των μνημονίων.
 Ένας, μα ούτε ένας δεν τόλμησε να πει ότι με την «επιμήκυνση» θα πληρώσουμε τα διπλά σχεδόν λεφτά.
Ένας, μα ούτε ένας δεν είπε ότι παρά το γεγονός ότι οι τροϊκανοί «κούρεψαν» το χρέος μας, παρά τις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, σήμερα χρωστάμε πολύ περισσότερα από όσα χρωστάγαμε πριν μπούμε στο πρώτο μνημόνιο.
Ένας, μα ούτε ένας δεν έχει αξιοπρέπεια να πει στον ιό της Μαργαρίτας και στο λοιπό προσωπικό της τρόϊκα, να μην χαμογελάνε να μην πανηγυρίζουν και να μην αλληλοσυγχαίρονται.
Και χρεωκοπήσανε
Και νέο δάνειο πήρανε
Και υποθήκη έβαλλαν την Ελλάδα
Και ξεπουλάνε την δημόσια περιουσία
Και κανείς κλέφτης πολιτικός δεν τιμωρήθηκε
Και τους πολίτες καταλήστεψαν με φόρους κάθε είδους
Και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι δεν ξαναχρεωκοπήσουμε
Και κοιτάζοντας μπροστά,  δεν μπορούμε όχι μόνο να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας, αλλά ούτε κάν να τα κοιτάξουμε στα μάτια.
Α.Α.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις