ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Η αποτελεσματική καταπολέμηση του κορωνοϊού >>> με την μείωση του συνωστισμού στα λεωφορεία >>> μετατίθεται για το τέλος του χρόνου >>> Όπως μας ενημέρωσε η κυβέρνηση δια των αρμοδίων κορωνομάχων >>> μετά τον Νοέμβριο θα αυξηθεί η δυναμικότης του στόλου των αστικών λεωφορείων >>> με την συνδρομή της αρμάδας των ΚΤΕΛ >>> αλλά και του ιππικού που θα καλπάζει στις εναπομείνασες διαδρομές του "Μεγάλου Περιπάτου" για την τήρηση των αποστάσεων >>> με επικεφαλής τους μασκοφόρους στρατηλάτες Χαρδαλιά και Μπακογιάννη >>> Τότε και μόνον τότε ο κορωνοϊός θα κατατροπωθεί >>> για να ζήσουν αυτοί καλά κι' εμείς χειρότερα...
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή, 10 Απριλίου 2016

Έλληνες Ζωγράφοι: Βασίλης Κολοκυθάς

Ο ζωγράφος Βασίλης Κολοκυθάς γεννήθηκε στην Πάτρα το έτος 1948. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και διετέλεσε καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση.
Υπήρξε  αθλητής υψηλών προδιαγραφών με πολλές και ποικίλες διακρίσεις, με κυριότερη αυτή του Βαλκανιονίκη στο
απαιτητικό άθλημα του  Δεκάθλου. Παράλληλα με την ενασχόλησή του  με τον αθλητισμό και από πολύ νωρίς, εντρύφησε και στο χώρο της ζωγραφικής,  αναπτύσσοντας μεγάλη δραστηριότητα. Έκανε ελεύθερες σπουδές δίπλα σε γνωστούς  ζωγράφους όπως στον Γιώργο Κουζούμη και τον γνωστό Θεσσαλονικιό ζωγράφο  Δημήτρη Βεργίδη.   Σε πρόσφατη συνέντευξή του το 2015 ανέφερε σχετικά:«Την  ζωγραφική την ξεκίνησα από πολύ μικρός. Ήμουν φοιτητής στην Θεσσαλονίκη και στην ίδια  πολυκατοικία έμενε ο Κώστας Ρούσσος, Θεός ‘χωρέστον, πέθανε πριν ένα μήνα. Αυτός με  μπόλιασε!». 
Χρησιμοποιεί λάδια, ακριλικά, αλλά και μικτά χρώματα.  Σημείο αναφοράς στη θεματογραφία του αποτελεί η ελληνική φύση και το ελληνικό τοπίο.  
Οι πίνακές του προσανατολίζονται στην αναζήτηση του ιμπρεσσιονισμού και έχουν μια   εξπρεσσιονιστική διάσταση, που οδηγεί το βλέμμα του θεατή στην ανάγνωση του  θέματος μέσω των χρωματικών συσχετισμών. 
Ο συνδυασμός χρωμάτων και υλικών στον  καμβά διαμορφώνουν ένα  προσωπικό στιλ ζωγραφικής.  Παρουσίασε έργα του σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του έχουν πουληθεί σε δημοπρασίες του οίκου BOΗNAMS στο Λονδίνο.                  
[Μαρία Ωραιοζήλη Κουτσουπιά]
artem.gr 

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις