ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ο κυνικός αστρολόγος vs των γιαλατζί δημοσκοπήσεων

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Μη τσιμπάτε ρε σεις με τις δημοσκοπήσεις! Παίζουν με το μυαλό σας!
Πιο έγκυρες είναι οι προβλέψεις των καφετζούδων και ημών των αστρολόγων, παρά οι δικές τους. Κι αν δεν πιστεύετε ούτε κι εμάς, τότε δώστε βάση τι λένε οι γύρω σας και θα καταλάβετε ποια θα είναι τα αποτελέσματα των εκλογών. Ο Καμένος κωλοτούμπας θα ξεροψηθεί ο μαύρος και ο μικρομέγας
Τσιπραλέων, χωρίς αυτοδυναμία, θα πάρει κι αυτός 3Χ8% και πολύ θα του είναι.
Το ποσοστό όσων επιθυμούν την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που κάποιοι θέλουν να παρουσιάζουν. Και είναι οπωσδήποτε διακομματικό. Οι επερχόμενες εκλογές, θα ξεκαθαρίσουν ακόμα περισσότερο το πόσο τοις εκατό, μιας και το διακύβευμα τους γίνεται ολοένα και πιο καθαρό και αφορά το δίλημμα ευρώ ή Δραχμή, που είναι και η ουσία του πράγματος, εφόσον περάσαμε ήδη το ασαφές και εν πολλοίς πλαστό δίλημμα μνημόνιο/αντιμνημόνιο και το ακόμα ασαφέστερο Δημοψήφισμα περί συμφωνίας ή μη. Το 62% του ΟΧΙ, θα πάρει αναγκαστικά μια πιο στέρεα και αδιαμφισβήτητη μορφή προς το εθνικό νόμισμα στις εκλογές που έρχονται.
ADVERTISEMENT
Όπως κι αν έχει, ο χρόνος, τα σκληρότερα μέτρα, η λιτότητα και η διαρκώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση των πολιτών, λειτουργούν σταδιακά κατά του ευρώ και υπέρ της Δραχμής. Με την λογική, του «ο βρεγμένος την βροχή κλπ», οι καθηλωμένες μνημονιακές – φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, στο εφεξής μόνο απώλειες μπορούν να έχουν κι όχι αύξηση, αφού μετά από πέντε χρόνια συνεχούς λιτότητας και εξάντλησης του λαού, έπιασαν πλέον «οροφή». Πάπαλα!
Αντίθετα, ολοένα θα αυξάνουν οι φωνές και τα ποσοστά υπέρ του εθνικού νομίσματος, αν κανείς το συνδυάσει και με την θέληση για επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Δεν γνωρίζω πόσος ακριβώς χρόνος θα χρειαστεί, αλλά το αναπόφευκτο ξήλωμα των μνημονιακών δυνάμεων έχει ήδη νομοτελειακά ξεκινήσει και έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Το σάπιο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής, θα βγάλει κι άλλους λαγούς μέσα από το καπέλο, αλλά αυτοί θα έχουν συνεχώς όλο και μικρότερα αυτιά. Αυτό δε μπορεί να μην το γνωρίζουν και ίσως για αυτό να βιάζονται να περάσουν ό,τι προλαβαίνουν.
Αυτά δείχνει η μαγική μου γυάλα…
Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις