ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Περιμένει άραγε κανείς να επιστρέψει ο λαός στη ΝΔ και στον Σαμαρά;

Εκεί στη Συγγρού θεωρούν ότι δικαιώθηκαν ή τουλάχιστον αυτό θέλουν να περάσουν στην επικοινωνιακή τους τακτική. Κατά κάποιο τρόπο ζουν την «έπαρση της δικαίωσης». Στην ουσία κουνούν το δάκτυλο στον ελληνικό λαό (που πριν λίγες μέρες έδιωξε τον κ. Σαμαρά) με το μήνυμα «σας τα λέγαμε εμείς» και τον πιέζουν να σπεύσει να επαναφέρει τον κ. Σαμαρά στην εξουσία.
Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνουν στη Συγγρού. Ο λαός ριζοσπαστικοποιήθηκε. Από τη στιγμή που
πέταξε από πάνω του, σε πολύ δύσκολη εποχή, τη μούχλα της συντήρησης και το σύμπλεγμα Δεξιά – Αριστερά, από τη στιγμή που δεν φοβήθηκε ούτε αυτή την παραμονή μας στην Ευρωζώνη, με την επιλογή του για κούρεμα του χρέους, τώρα θα κάνει ακόμα πιο ριζοσπαστικά πράγματα. Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει πίσω στα διαπλεκόμενα συμφέροντα της ολιγαρχίας, στα πολιτικά τζάκια, στις πολιτικές οικογένειες, στους πολιτικούς γόνους, στο σύστημα ΠΑΣΟΚ, στους διάφορους παρατρεχάμενους κολαούζους και στην εθελοδουλία προς τους ευρωπαίους αφέντες.
Όταν έρθει η στιγμή να εγκαταλείψει ο λαός τον ΣΥΡΙΖΑ (και μπορεί αυτό να μην αργήσει) θα πάει σε άλλες σύγχρονες πολιτικές δυνάμεις που θα του πουν κάτι καινούργιο, ένα νέο όραμα, μακριά από το μεταπολιτευτικό δίπολο Αριστερά – Δεξιά, το οποίο εξάλλου έχει καταργηθεί παγκοσμίως. Μακριά από τη φορμόλη της ακινησίας και της παράδοσης.
Ολόκληρη η Υδρόγειος ζει στους μεταβατικούς ρυθμούς της μεταβιομηχανικής Παγκοσμιοποίησης και εμείς εδώ στην Ελλάδα γίναμε βίαια το πειραματικό εργαστήρι αυτής της μετάβασης. Επόμενο είναι εδώ να αναζητηθεί το καινούργιο, αυτό που θα μας οδηγήσει στο μέλλον και όχι στο πισωγύρισμα της ΝΔ του κ. Σαμαρά. Τουλάχιστον ας ρίξουν εκεί στη Συγγρού μια ματιά στις δημοσκοπήσεις, στα ποσοστά της ΝΔ και στην καταλληλότητα του κ. Σαμαρά. Κάτι τους λέει ο λαός, αν θέλουν φυσικά να ακούσουν.
Πέτρος Χασάπης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις