ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Όταν μαλώνουν τα βουβάλια...

...και την πληρώνουν τα βατράχια, όπου «βουβάλια», είναι κάποιοι «γραβατωμένοι», όχι πολλοί, καμιά τρακοσαριά, και «βατράχια», ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, οι υπόλοιποι, που μας τσαλαπατούν καθημερινά με πολλούς και διάφορους τρόπους, και το ευχαριστιούνται, όπως ευχαριστιέται ένα πιτσιρίκι το γλυκό που θα του δώσεις.
Μαζί με αυτούς, το ευχαριστιούνται και τα τσιράκια τους, των οποίων αποστολή είναι να μας αποπροσανατολίζουν και να περνούν τις
«γραμμές» που τραβούν τα κόμματα πάνω σο τομάρι μας.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, μα κάθε μέρα, βλέπουμε νέες «δημοσκοπήσεις», διαβάζουμε για την «ψαλίδα» που μια ανοίγει και μια κλείνει, και  σε κάθε ανοιγοκλείσιμο της «ψαλίδας», όλο και κάποιο κομμάτι μας φεύγει, γιατί αυτές οι «ψαλίδες», δουλεύουν πάνω στα κορμιά μας…..
Η «πολιτική», για να μην ξεχνιόμαστε, έχει χάσει κάθε σοβαρότητα τα τελευταία χρόνια, και ο κόσμος, το μεγαλύτερο ποσοστό του, αντιμετωπίζει τους πολιτικούς με πλήρη απέχθεια την οποία ενισχύουν τόσο τα ΨΕΜΑΤΑ που μας σερβίρουν υποτιμώντας την νοημοσύνη μας, όσο και τα διάφορα ΧΑΡΑΤΣΙΑ που ληστρικά μας βάζουν να πληρώσουμε.
Σε λίγες μέρες, φεύγει αυτή η χρονιά, και όσοι νομίζουν, όσοι πίστεψαν τις ψευτιές των πολιτικών, πως τα πράγματα θα «στρώσουν», είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Έρχονται ακόμα χειρότερα, ακόμα πιο δύσκολες μέρες σε ΟΛΑ, για ΟΛΑ. Τα μεγάλα «αφεντικά» της χώρας μας, δε θα ησυχάσουν αν πρώτα δεν μας πιουν και την τελευταία σταγόνα «αίματος», δε θα ησυχάσουν αν δεν μας «ΛΙΩΣΟΥΝ» σα χώρα,.
Δεν το λέω εγώ αυτό, το λένε πολλοί ειδικοί, αναλυτές, ακόμα και πολιτικοί (από εκείνους που ακόμα δε συμβαδίζουν με το βρώμικο σύστημα).
Τα «βουβάλια» στη βουλή και στα υποτιθέμενα ΜΜΕ, τα μαγαζάκια τους δηλαδή, μαλώνουν, θέλουν ντε και καλά να μας πείσουν πως έρχονται «καλύτερες μέρες», μόνο που αμέσως μετά από τα ψέματα τους, βγαίνει στο φως η αλήθεια, δηλαδή, ΟΧΙ μόνο δε θαρθουν καλύτερες μέρες, αλλά η «συννεφιά», οι «καταιγίδες», θα ρίξουν και άλλους κεραυνούς στα κεφάλια μας.
Το ΖΟΡΙ αυτών που υποτίθεται κυβερνούν, είναι ΠΩΣ θα μείνουν στις καρέκλες τους.
Πολύ απλά! Άποψη μου, και άποψη πολλών, πάρα πολλών άλλων.
Πρέπει να «ολοκληρώσουν το πρόγραμμα», τις…. «μεταρρυθμίσεις», με λίγα λόγια την ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΑΣ, και όλο ΘΡΑΣΟΣ, παίζουν το παιχνίδι του «άντε λίγο ακόμα και βγάλαμε τον ανήφορο».
ΠΟΣΕΣ φορές ακούσαμε πως τα «δύσκολα πέρασαν», πως «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ», πως «ΒΓΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ», πως η «κυβέρνηση» «αναγνωρίζει τις θυσίες μας και δε θα χρειαστούν άλλες» (και μετά ξύπνησαν και ήρθε ο έρωτας), πως «δίνουν αγώνες», πως……
Και εις «αναγνώριση» των θυσιών μας, μας ρίχνουν ακόμα πιο δυνατή κλωτσιά για να χωθούμε βαθύτερα στην άβυσσο.
Μαλώνουν μεταξύ τους, για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, για να προετοιμάσουν με την ησυχία τους τη χαριστική βολή που θα μας ρίξουν, και μάλιστα σύντομα…

Βασίλης Τσούγκαρης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις