ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Ας το κάνουμε όπως οι Γάλλοι

Ένα περιστατικό που διχάζει την κοινή γνώμη και πιθανόν θα ξύσει πληγές στη Γαλλία συνέβη στην όπερα του Παρισιού. Μια μουσουλμάνα παρακολουθούσε από την πρώτη σειρά την Τραβιάτα, φορώντας την παραδοσιακή μαντίλα niqab. Οι τραγουδιστές την εντόπισαν και αρνήθηκαν να συνεχίσουν την παράσταση εκτός αν την έβγαζε. Η μουσουλμάνα αρνήθηκε και οι άνδρες ασφαλείας την οδήγησαν στην έξοδο.
Στην Γαλλία, η απαγόρευση κάλυψης του

προσώπου δημοσίως, ισχύει από το 2011.
Όλα ξεκίνησαν όταν - στο τέλος της δεύτερης πράξης, ένας τραγουδιστής την εντόπισε, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο διευθυντής της Όπερας της Βαστίλλης, Ζαν-Φιλίπ Τιλέι, να παρακολουθεί φορώντας τη μαντίλα. Μερικοί από τους ηθοποιούς δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να συνεχίσουν την παράσταση εκτός εάν αφαιρέσε το κάλυμμα από το πρόσωπο της.

Ένας άνδρας ασφαλείας της Όπερας, πλησίασε την γυναίκα, την ενημέρωση ότι στη Γαλλία ισχύει η εν λόγω απαγόρευση και της ζήτησε να βγάλει τη μαντίλα αλλιώς να αποχωρήσει. Εκείνη αρνήθηκε και της ζήτησαν να βγει από την αίθουσα. «Ήταν δυσάρεστο να την αναγκάσουμε να αποχωρήσει. Αλλά υπήρξε παρανόηση του νόμου. Η κυρία, έπρεπε να σεβαστεί το νόμο ή να φύγει» δήλωσε ο κ. Τιλέι.
Το όνομα της γυναίκας δεν έγινε γνωστό, αλλά ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ευκατάστατη γυναίκα από τον αραβικό κόλπο που θέλησε να παρακολουθήσει την Τραβιάτα με έναν φίλο της.

Πηγή: DailyMail

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις