ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Είμαστε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ γιατί φοβόμαστε ότι θα μας τιμωρήσουν αν φύγουμε;

Η ΕΕ έλαβε αμέσως σκληρά οικονομικά μέτρα εναντίον της Ρωσίας για το θέμα της Ουκρανίας, δηλαδή για ένα τρίτο κράτος, ακόμα και σε βάρος των δικών της συμφερόντων. Τώρα όμως που η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, η οποία είναι πλήρες μέλος τόσο της ίδιας της ΕΕ όσο και της Ευρωζώνης, η ΕΕ σφυρίζει αδιάφορα, περιοριζόμενη μόνο σε λεκτικές συστάσεις.
 Από την πλευρά δε του ΝΑΤΟ, το οποίο επεμβαίνει με το παραμικρό παντού πάνω στον πλανήτη και που είναι έτοιμο να επέμβει και με τα όπλα για το θέμα της Ουκρανίας, στην περίπτωση της Κύπρου
έπαθε αφωνία. Ούτε μια κουβέντα για την τιμή των όπλων.
Αποδεικνύεται λοιπόν, ότι είμαστε στις συμμαχίες αυτές, δηλαδή ΕΕ και ΝΑΤΟ, όχι γιατί μας προσφέρουν κάποια ασφάλεια, αλλά απλά γιατί φοβόμαστε να φύγουμε. Είμαστε δηλαδή εκεί για να προστατευτούμε από την οργή τους (αν φύγουμε) και όχι για την αλληλεγγύη τους ως συμμάχων. Ωραίους εταίρους έχουμε!!!
Στην πραγματικότητα εκείνο που συμβαίνει είναι ότι όλες αυτές τις δυνάμεις, ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, τις κινούν τα συμφέροντα της παγκοσμιοποιημένης ελίτ του 1%, προκειμένου να επεκταθούν απρόσκοπτα τα συμφέροντά της παγκοσμίως, σε βάρος των λαών. Επομένως τα εθνικά κράτη είναι τα εμπόδιά της. Η Ουκρανία, θέλει να ενταχθεί στην παγκοσμιοποίηση και γι’ αυτό στηρίζεται. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι ήδη στα νύχια των παγκόσμιων συμφερόντων και δεδομένες, τα δε αντιπροσωπευτικά πολιτικά τους συστήματα, είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένα με τα συμφέροντα της διεθνούς ελίτ. Συνεπώς, ως δεδομένοι και αμελητέοι παράγοντες, δεν υπάρχει λόγος ενδιαφέροντος γι’ αυτές.
Η Τουρκία αντίθετα, είναι μεν ενταγμένη στην παγκοσμιοποίηση, αλλά αφενός είναι χώρα πολυπληθής, ισχυρή και δύστροπη, η οποία απαιτεί ειδική μεταχείριση και διαπραγμάτευση, αφετέρου είναι και χώρα κλειδί εδαφικά, για την καθυπόταξη Ασίας και Ρωσίας. Επομένως, η διεθνής ελίτ της κάνει όλα τα χατίρια. Αν δεν ξέρουμε τι μας συμβαίνει, τώρα ξέρουμε. 
Πέτρος Χασάπης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις