ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Η πραγματική βλακεία και οι πραγματικοί βλάκες

Εν αναμονή των αλλαγών στον νόμο 4223/13 που αφορά στον ΕΝΦΙΑ, είμαι περίεργος να δω αν θα αλλάξουν και την παράγραφο 5 του άρθρου 1του νόμου αυτού. Διαβάστε με προσοχή τι γράφουν οι (αν)εγκέφαλοι συντάκτες του νόμου και ας βρεθεί κάποιος χριστιανός να μου εξηγήσει τι θέλει να πει ο ποιητής Χαρδούβελης. Και να φανταστείτε ότι οι βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο ισχυρίζονται ότι τον διάβασαν. 
Τόσο το χειρότερο γι’  αυτούς μιας και με τον
τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται  η ηλιθιότητά τους.

Διαβάστε λοιπόν:
"5. Για τον καθορισμό του ΕΝ.Φ.Ι.Α. λαμβάνεται υπόψη η πραγματική κατάσταση του ακινήτου. Η πραγματική κατάσταση του ακινήτου προκύπτει από την οριστική εγγραφή στο κτηματολογικό γραφείο. Αν δεν υπάρχει οριστική εγγραφή, λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία του ακινήτου, όπως προκύπτουν από τον τίτλο κτήσης. Αν δεν υπάρχει τίτλος κτήσης, λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία της πραγματικής κατάστασης του ακινήτου. Αν η πραγματική επιφάνεια του ακινήτου υπερβαίνει αυτή που αναγράφεται στην οριστική εγγραφή στο κτηματολογικό γραφείο ή στον τίτλο κτήσης ή στην άδεια οικοδομής ή έχει γίνει αλλαγή της χρήσης του ακινήτου, λαμβάνεται υπόψη η πραγματική επιφάνεια και η πραγματική χρήση του ακινήτου."

Δηλαδή η απάντηση στο ερώτημα είναι το ίδιο το ερώτημα, ή αλλιώς όπως θα έλεγαν οι μαθηματικοί, το πρόβλημα δεν έχει λύση.

Τελικώς όμως ξέρει κανείς ποια είναι η πραγματική κατάσταση του ακινήτου;;;; 

οπ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις