ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ρωσία θα μεταφέρει για πρώτη φορά φυσικό αέριο στην Κίνα

Με ένα τεράστιο έργο, κόστους 55 δισ. δολαρίων, η Ρωσία θα μεταφέρει για πρώτη φορά φυσικό αέριο στην Κίνα, με το Κρεμλίνο να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις εμπορικές συναλλαγές με την Ασία, καθώς οι σχέσεις της με τη Δύση είναι πλέον σε πολύ κακό σημείο.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εγκαινίασε τις εργασίες

για την κατασκευή του αγωγού μήκους 4.000 χιλιομέτρων. Η «Δύναμη της Σιβηρίας», όπως θα ονομάζεται το έργο, θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 61 δισ. κυβικά μέτρα αερίου, θα συνδέσει τα κοιτάσματα της ανατολικής Σιβηρίας με το υπάρχον δίκτυο και βέβαια θα το επεκτείνει στην Άπω Ανατολή, ως το Χαμπαρόφσκ και το Βλαδιβοστόκ.

«Ξεκινάμε το μεγαλύτερο σχέδιο κατασκευής στον κόσμο. Δεν θα υπάρξει κάποιο πιο σημαντικό στο άμεσο μέλλον», είπε ο Πούτιν στην τελετή που έγινε στην Γιακουτία, στην ανατολική Σιβηρία. «Ομως το πιο σημαντικό δεν είναι τα ρεκόρ, αλλά το ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Ρωσική Ομοσπονδία, όπως και για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», πρόσθεσε.

Το συμβόλαιο μεταξύ των δύο χωρών υπολογίζεται ότι θα αποφέρει στη Ρωσία 400 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 30 χρόνια και προβλέπει την παροχή 38 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου από το 2018. Η κατασκευή του κινεζικού τμήματος του αγωγού αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2015.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις