ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

To «φιλανθρωπικό» μπουγέλωμα των επωνύμων δεν είναι ένδειξη ευαισθησίας αλλά ξιπασμού

Τάσος Θεοδωρόπουλος
Εκτός κι αν αυτοί που το κάνουν, λαμβάνουν προληπτικά μέσα για μη φάνε κουβά από όλους μας, σκέφτεται ο ΤΑΖ, όταν η φιλανθρωπία γίνεται πορνό.
Και να βρουν μια πιο «ευγενική» ευκαιρία να σκάσει η φάτσα τους στα media χωρίς να χρειάζεται να δείξουν τον κώλο τους στην παραλία. Επώνυμοι μπουγελώνονται δημόσια αφού έχουν προκαλέσει και άλλους επώνυμους φίλους τους. Όλο αυτό λέγεται «Ice Bucket Challenge».  Μετά οι φωτογραφίες κυκλοφορούν σε όλα τα social media κι από όλο αυτό το πανηγύρι μαζεύονται χρήματα για μια ασθένεια που δε θυμάμαι το όνομά της.
Χρήματα μαζεύτηκαν και πολλά αλλά το ερώτημα είναι αλλού: Όταν πχ είσαι ο Μπιλ Γκέιτς, ένας από αυτούς που μπουγελώθηκαν και θες πραγματικά να κάνεις κάτι με
φιλανθρωπικό σκοπό, γιατί απλά και σιωπηλά δεν δίνεις ένα ποσό από τα δισεκατομμύρια σου κάπου να πιάσει τόπο;
Όταν είσαι ένας Έλληνας σταρ, από αυτούς που ακολούθησαν τη μόδα, για ποιο λόγο το κάνεις; Επειδή σου τελείωσαν οι πόζες με τον κώλο τούρλα στην παραλία όλο το καλοκαίρι και βρήκες έναν άλλο τρόπο να βγεις ξέκωλη στο Instagram με το μπικίνι σου αλλά αυτή τη φορά για καλό σκοπό;
Πότε βγήκες μωρή να κάνεις μια σαφή πολιτική δήλωση; Να νοιαστείς για τα δολοφονημένα παιδιά στη Γάζα; Η «φιλανθρωπία» (λέξη που τη σιχαίνομαι αλλά χωράει πολύ ανάλυση εδώ) δεν συνάδει με την διαφήμιση του εαυτού σου. Σαν ένα καλό, φιλεύσπλαχνο και συνειδητοποιημένο απέναντι στα προβλήματα του κόσμου, κορίτσι που μοιράζει φαγητό στον κόσμο αλλά φοβάται μην της ξεράσει κανείς λέρας τα Prada της.
Φθινόπωρο έρχεται, η σεζόν ξεκινάει και το μόνο που πραγματικά σε νοιάζει είναι το τι συμβόλαιο θα κλείσεις και ποια κουτσομπολιά θα βρεις να αναπαράγεις με το λιπαρό σου πάνελ για τον τάδε επώνυμο που τον πιάσανε στο κρεβάτι με τον κουμπάρο του.
Μια φοβισμένη εκμεταλλευτική πυγμαία βλάχα είσαι που όταν δεν ασχολείται κανείς μαζί σου θυμάσαι τον φιλάνθρωπο εαυτό σου για να γίνεις συμπαθής στις ηλίθιες. Δηλαδή πιο τελειωμένη δεν έχεις.
Ή μια αδίστακτη δισεκατομμυριούχα σαν τον Μπιλ Γκέιτς ή τον Μαρκ  Ζούκερμπεργκ που με την  αναμφισβήτητη ιδιοφυΐα σας, μετατρέψατε τον κυβερνοχώρο σε οργουελική πλατφόρμα ελέγχου. Έχοντας σαν άλλοθι  τις γελοίες σας δηλώσεις για την ελευθερία του λόγου και τη διάδοση της γνώσης και της επικοινωνίας.
Όταν η φιλανθρωπία δεν έχει πολιτική θέση και στάση, που μόνο αυτή μπορεί να αλλάξει πραγματικά καταστάσεις, μετατρέπεται σε τσίρκο. Επωνύμων που μπουγελώνονται   χαμογελαστοί  σε ακριβές παραλίες, για να γίνουν σύμβολο σε αυτούς που δεν έχουν καν νερό να πιουν. Οι οποίοι  βλέπουν τον κουβά με το χυμένο νερό σαν να βλέπουν κάποιον να πετάει χρυσάφι.   
Εκεί είναι που η φιλανθρωπία γίνεται πορνό. Αυνανιστική φαντασίωση καλοσύνης. Και τραγικό, σαδιστικά, ανήθικο αστείο. «Έριξα έναν κουβά νερό πάνω μου για να σε βοηθήσω. Δεν πρέπει να μου είσαι ευγνώμων, να με θαυμάσεις και δουλικά να μου υποταχθείς;»
***Ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz  ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Kάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του facebook www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις