ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ρωσικό εμπάργκο. Ευκαιρία για την Ελλάδα να κάνει δικαιολογημένη στάση πληρωμών

Όταν έχεις χάσει την εθνική σου κυριαρχία και δεν μπορείς να χαράξεις δική σου εξωτερική πολιτική, τότε είναι επόμενες και ορισμένες συνέπειες, σαν αυτές του Ρωσικού εμπάργκο. Και μακάρι να είναι μόνο αυτές και να μην έχουμε και χειρότερα, όπως κάποτε, όταν στείλαμε στρατό για να πολεμήσει τους μπολσεβίκους στην Κριμαία.. Όταν η κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου,
ψήφιζε κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, υπακούοντας στους Ομπάμα και Μέρκελ, πουλώντας ανέξοδο πολιτικό τσαμπουκά, ήταν καλά; Τώρα λοιπόν θα υποστούμε τις συνέπειες αυτών των κυβερνητικών επιλογών.
Η σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας θα έχει συνέχεια και οδυνηρές συνέπειες. Η Ελλάδα επέλεξε ήδη το στρατόπεδο των ΗΠΑ και στράφηκε εναντίον της Ρωσίας. Μα, θα πει κάποιος, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, αφού είμαστε μέλος της ΕΕ και η τελευταία επέλεξε να ταχθεί με την πλευρά των ΗΠΑ. Αφού λοιπόν είναι έτσι, τότε να μας αποζημιώσουν για τις ζημιές μας η ΕΕ και οι ΗΠΑ. Θα το κάνουν; Φυσικά και όχι. Θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να υπακούμε ως «σύμμαχοι», στα συμφέροντά τους.
Η κατάσταση αυτή όμως μας δίνει και μια χρυσή ευκαιρία. Αν η οικονομική κατάσταση επιδεινωθεί ακόμα πιο πολύ στον τουρισμό και στον αγροτικό τομέα, εξ αιτίας του Ρωσικού εμπάργκο, είναι μοναδική ευκαιρία να δηλώσει η ελληνική κυβέρνηση αδυναμία εξόφλησης των δανειστών εξ αιτίας ανωτέρας βίας, για την οποία μάλιστα ευθύνονται οι ίδιοι οι δανειστές. Αυτή είναι πράγματι μια χρυσή ευκαιρία, μεγαλύτερη και από αυτή που είχαμε το 2010.
Όμως, για να γίνει αυτό χρειάζεται κυβέρνηση με ειδικό πολιτικό βάρος. Θα το κάνει η παρούσα κυβέρνηση; Δεν νομίζουμε. Απεναντίας, φρονούμε πως η παρούσα μνημονιακή κυβέρνηση, θα αξιοποιήσει τις επιπτώσεις του εμπάργκο ως δικαιολογία για την αποτυχία της δικής της οικονομικής της πολιτικής, προκειμένου να εξαπατήσει για μια ακόμα φορά το λαό. Συγκρατείστε αυτό που μόλις είπαμε, γιατί θα το βρούμε μπροστά μας.
Πέτρος Χασάπης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις