ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Δεν μας αλλάζει την ψυχή του κόσμου η καταφρόνια >>> το φέσι του Οθωμανού, του Γερμανού η μπότα! >>> Και ξέρουμε το πώς κυλούν της λευτεριάς τα χρόνια: >>> δύσκολα είναι, καθώς λεν, τα εκατό τα πρώτα!
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Σήμερα, 11 Αυγούστου 2014, μάθαμε ότι…

--- Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος δεν χαράσσεται με γνώμονα τα ροδάκινα. Αυτή ήταν η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, αναφορικά με τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο.
Βρε καλή μας κυρία Σοφία, μήπως θα ήταν χρήσιμο πριν κάνετε τέτοιες ανερμάτιστες δηλώσεις, να ρίξετε μια ματιά στην ιστορία για να μάθετε ότι η εξωτερική πολιτική των περισσοτέρων ίσως κρατών καθοριζόταν και καθορίζεται με γνώμονα την γεωργική και βιομηχανική παραγωγή τους. Κατά συνέπεια, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος μπορεί να
μην χαράσσεται με αποκλειστικό γνώμονα τα ροδάκινα, αλλά σίγουρα είναι κρίμα να εφαρμόζεται με μοναδικό κριτήριο τις … επικύψεις.


---  Θα μειωθούν οι τιμές των εισιτήριων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτό που δεν κατέστη δυνατόν να μάθουμε είναι αν οι μειώσεις θα γίνουν με εντολή Σαμαρά ή Βενιζέλου…   

---   Διάσημο μετά θάνατον έγινε το «γηραιότερο χέλι στην Ευρώπη», το οποίο ζούσε από το 1859 στην πόλη Μπράντεβικ της Σουηδίας.
Όπως γράφει το αγγλόφωνο ειδησεογραφικό site, «The Local», το χέλι ζούσε στο πηγάδι του αγροκτήματος που αγόρασε η οικογένεια Κιέλμαν το 1962.
Γνώριζαν την παρουσία του, αλλά δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Μάλιστα συχνά άνοιγαν στους επισκέπτες το καπάκι του πηγαδιού για να το δείξουν.
Μέχρι που την περασμένη Παρασκευή ανακάλυψαν ότι το χέλι είχε πεθάνει.
Το ίδιο συμβαίνει και με υπεραιώνοβια χέλια που μεταλλασσόμενα κυβερνούν την Ελλάδα, - μόνον που οι πολίτες-ψηφοφόροι δεν τολμάμε να ανοίξουμε το πηγάδι όπου νομίζουμε ότι εξακολουθούν να ζουν...
Δ.Κ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις