ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

Ο Ντάισελμπλουμ «καίει» την κυβέρνηση!

Αυτό που δεν μας έλεγαν εδώ και καιρό μας το ξεφούρνισε ο επικεφαλής του Eurogroup από τις Βρυξέλλες..
Μπορεί να μας είπε ότι «η Ελλάδα έχει ακόμα να κάνει πολλά», ωστόσο μας ..ενημέρωσε ότι το μνημόνιο όχι μόνο δεν έχει τελειώσει όπως μας λένε οι εδώ πολιτικοί, αλλά μας έχουν δώσει ..παράταση μέχρι το τέλος του έτους.
«Το πρόγραμμα της Ελλάδας ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους και έχουμε ακόμη δουλειά» δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ευρωομάδας προσερχόμενος στο Eurogroup. O κ. Ντάισελμπλουμ υπενθύμισε ότι, πριν από λίγες ημέρες η ομάδα εργασίας του Eurogroup
(euroworking group) άναψε το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης του Μαΐου, ύψους 1 δισ. ευρώ, βάσει της αξιολόγησης της τρόικας. «Δεν είναι η τελευταία δόση του προγράμματος» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρόσθεσε: «Έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους».
Με αυτή τη δηλωση η κυβέρνηση σταματά την επικοινωνιακή πολιτική της ότι πλέον δεν υπάρχει μνημόνιο, βρισκόμαστε ήδη στην μεταμνημονιακή εποχή.
Σχετικά με το ζήτημα της ευελιξίας των κανόνων δημοσιονομικής σταθερότητας, ο Γ. Ντάισελμπλουμ σχολίασε ότι υπάρχει, ήδη, επαρκής ευελιξία, τόσο από προληπτικής, όσο και από διορθωτικής πλευράς.
Ο ίδιος τόνισε ότι, οι χώρες οι οποίες κινούνται εντός των κριτηρίων του Συμφώνου, έχουν μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας και υπενθύμισε ότι τα τελευταία χρόνια δόθηκε σε αρκετά κράτη-μέλη μεγαλύτερη πίστωση χρόνου για να διορθώσουν τυχόν ανισορροπίες.
Συνεχίζοντας, ο Γ. Ντάισελμπλουμ, σημείωσε ότι τα κράτη-μέλη μπορούν να εξαγοράσουν περισσότερο χρόνο, μόνο αν υλοποιούν οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στον κρατικό προϋπολογισμό. «Θέλουμε να δούμε τις μεταρρυθμίσεις να υλοποιούνται, όχι να μένουν μόνο στις υποσχέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αρμόδια να αξιολογήσει την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
Θα μας ενδιέφερε πάντως, να μάθουμε ποια ακριβώς μνημόνια σκίζει καθημερινά ο πρωθυπουργός..


http://www.newsbomb.gr/

1 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο τύπος φλούφλη είναι πολύ σπαστικός,είναι σίγουρο ο,τι τον επέλεξε ο μισάνθρωπος Σοϊμπλε κι αηδιαστική σιχαμένη Μέρκελ τέτοιους φλώρους δεν τους συναντάς συχνά.

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις