ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Πικέρμι, όπως λέμε… Μύκονος

Το υπουργείο Ανάπτυξης ενέταξε στις πόλεις που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά όλες τις Κυριακές του χρόνου το Πικέρμι και άφησε έξω την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά
Ότι ο Μάκης Γιακουμάτος είναι παρορμητικός και απρόβλεπτος το ξέραμε. Όμως, ότι στις περιοχές που τα καταστήματα θα μένουν ανοικτά όλες τις Κυριακές θα έμπαινε το Πικέρμι και θα έμενε απ’ έξω η Κέρκυρα, αυτό δεν μπορούσαμε καν να το φανταστούμε.
Είναι δηλαδή απορίας άξιον με ποια λογική και με ποιο σκεπτικό λειτούργησε το αρμόδιο
υπουργείο και άφησε εκτός νησιά όπως η Κεφαλονιά και η Κέρκυρα όπου αφήνουν τον οβολό τους οι πιο πλούσιοι τουρίστες του κόσμου. Αυτό είναι… από τ’  άγραφα!
Στις περιοχές που θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι τα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι περιοχές Πικερμίου και Ραφήνας, Χαλκιδικής, Ρόδου, Κω, Σύρου, Μυκόνου και Σαντορίνης.
Ταυτόχρονα εντύπωση προκαλεί η δήλωση του υφυπουργού Γεράσιμου Γιακουμάτου πως «η Ραφήνα επιλέχθηκε επειδή είναι μεγάλο λιμάνι από και προς τα νησιά του Αιγαίου» την ίδια στιγμή που η πόλη του Πειραιά έχει αποκλειστεί από το μέτρο παρά το ότι είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με αυτόνομη εμπορική αγορά.
Επίσης σφοδρές αντιδράσεις κατά των επιλογών Γιακουμάτου υπάρχουν και για το Πικέρμι καθώς πολλοί συνδυάζουν την επιλογή της περιοχής με την παρουσία του εμπορικού κέντρου McArthur Glen εκεί.
Εκτός κι αν ο κ. Γιακουμάτος έμαθε ότι το Πικέρμι αποκαλείται συχνά ως η "Ακρόπολις της Παλαιοντολογίας", καθώς έχει τεράστιο πλούτο παλαιοντολογικού ενδιαφέροντος να επιδείξει από τα πρώτα μόλις χρόνια της ίδρυσης του νεοελληνικού κράτους.
Υ.Γ. Ανεξαρτήτως πολιτικής σκέψης πάντως, αυτό είναι η πολιτική. Να μπορείς να κάνεις το Πικέρμι… Μύκονο!

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις