ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Σιγά τα ωά....

Η προπαγάνδα του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα ξεπερνά κάθε φαντασία. Η κρατική τηλεόραση της χώρας μετέδωσε πως η εθνική τους ομάδα διαπρέπει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αφήνοντας πίσω της την φάση των ομίλων με τρία στα τρία και με μηδέν παθητικό.
Όπως μεταδόθηκε, η εθνική ομάδα της χώρας όχι μόνο βρέθηκε στην πρώτη φάση των
τελικών της διοργάνωσης - κάτι που φυσικά δεν συνέβη ποτέ -αλλά κατάφερε να περάσει τον όμιλο με νίκες (7-0 επί της Ιαπωνίας, 4-0 των ΗΠΑ και 2-0 της Κίνας)! Επόμενη αντίπαλός της, εμφανίστηκε η εθνική Πορτογαλίας!
Στο σχετικό βίντεο υπάρχουν και φάσεις από επιτυχίες της ομάδας  Κορέας, αλλά και η αποθέωση του Κιμ Γονγκ Ουν κατά την άφιξή του στη Βραζιλία, κάτι το οποίο και δεν συνέβη ποτέ.
Σιγά τα ωά...
Εδώ, στην Ελλάδα, η προπαγάνδα των Σαμ Βεν Μνημούν, έχει πείσει σχεδόν δέκα εκατομμύρια ηλιθίους ψηφοφόρους ότι το ευρώ είναι μονόδρομος, το ευρώ είναι σωτηρία μας. Έτσι, με κάθε δημοσκοπική ευκαιρία εμφανίζεται το 90% των Ελλήνων απογοητευμένο από την κατάσταση αλλά με ίδιο σχεδόν ποσοστό γοητευμένο από τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του ευρώ.
Τώρα αν ρωτήσεις τον κάθε ιθαγενή-ψηφοφόρο τι κέρδισε τόσα χρόνια από το ευρώ θα παπαγαλίσει με περισσή αυτοπεποίθηση τα επιχειρήματα της εγχώριας προπαγάνδας : "δηλαδή να γυρίσουμε στην δραχμή και να μην έχουμε γάλα για τα παιδιά μας και πετρέλαιο να ζεσταθούμε τον χειμώνα;;"
Εκεί σταματάει η λογική αλλά και κάθε διάλογος και απλώς παρακολουθήστε το βίντεο με την προπαγάνδα του Κιμ Γονγκ Ουν για τον θρίαμβο της Βόρειας Κορέας στο Μουντιάλ που ουδέποτε πήγε και κάνετε τις σχετικές συγκρίσεις με την προπαγάνδα των Σαμ Βεν Μνημούν
για την σωτηρία της Ελλάδος που είναι ταυτισμένη με το ευρώ και με θυσίες. 
Δημήτρης Μακρής

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις