ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Νεοφιλελέ ανάπτυξη…με καρκίνο ! Αντε και στην Ελλάδα..

Θανατηφόρες ασθένειες στα εργοστάσια του τεχνολογικού «κολοσσού» Samsung
Όταν η Han Hye-kyung τελείωσε το σχολείο και βρήκε δουλειά στη Samsung, η οικογένειά της το γιόρτασε, κάνοντας μπάρμπεκιου. Όμως μέσα σε δύο χρόνια, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή: Δεν μπορούσε να περπατήσει φυσιολογικά και οι γιατροί βρήκαν όγκο στον εγκέφαλο, κάτι που όπως υποστηρίζουν η ίδια και η οικογένειά της,
οφείλεται στις τοξίνες από το εργοστάσιο του τεχνολογικού ”γίγαντα” στη Νότια Κορέα.

Τόσο η ίδια, όσο και η μητέρα της είναι μεταξύ των ανθρώπων που καταγγέλλουν την ”μαύρη” πλευρά του ”κολοσσού”, τονίζοντας πως οι συνθήκες σε μια μονάδα της Samsung έχουν προκαλέσει εκατοντάδες σπάνιες ασθένειες, τις τελευταίες δύο δεκαετίας, μερικές εκ των οποίων είναι και θανατηφόρες, ενώ τα θύματα είναι 20 έως 30 ετών.
Η διαμάχη μεταξύ της Samsung και πολλών πρώην εργαζομένων παρέμεινε για πολλά χρόνια στο περιθώριο. Αλλά το δράμα αυτών των ανθρώπων ξαφνικά απέκτησε ισχύ, αντανακλώντας την αυξανόμενη ανησυχία της Νότιας Κορέας για την ασφάλεια και την εταιρική υπευθυνότητα.
Δεν υπάρχει καμία σαφής απόδειξη που να συνδέει τις ασθένειες με τις εργοστασιακές συνθήκες. Η Samsung μιλώντας στην Washington Post, σημείωσε ότι συναντά και υπερβαίνει τα πρότυπα της βιομηχανίας για την υγεία και την ασφάλεια και υπογράμμισε ότι υιοθετεί μια σειρά από καινοτομίες ασφαλείας.
Τους τελευταίους μήνες, η Δικαιοσύνη ζητά από τη Samsung να δώσει μια εξήγηση για την έξαρση των σπάνιων ασθενειών. Προσφάτως, η Samsung ζήτησε συγγνώμη σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου για ”έλλειψη προσοχής” στον πόνο και την αγωνία των πρώην εργαζομένων με τις σπάνιες ασθένειες.
Η πρόσφατη απολογία ήταν μια μερική δικαίωση για όσους έχουν πληγεί από σπάνιες ασθένειες.
Η εταιρεία δεσμεύθηκε να αποζημιώσει τα θύματα, όμως δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. 

http://olympia.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις