ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

#StatheraMprosta

Νέες μειώσεις σε συντάξεις και επιδόματα έρχονται τον Ιούλιο, ενώ Πολ Τόμσεν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμηνύουν παράταση των μέτρων λιτότητας, διαψεύδοντας τις υποσχέσεις Σαμαρά για μείωση των σκληρών μέτρων.  
Νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, στο εφάπαξ και σε επιδόματα έρχονται από
τις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Παράλληλα άνοιξε ο δρόμος για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ενώ η τρόικα πιέζει για την επιβολή νέων μειώσεων αποδοχών και για ατομικό μισθό στο δημόσιο, όπως αναφέρει η Αυγή της Κυριακής.
Την ίδια στιγμή ο Πολ Τόμσεν,ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής δηλώνει ότι μόνο με την επίτευξη προόδου στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τον εκσυγχρονισμό των δημοσιονομικών θεσμών και την ενίσχυση του φορολογικού μηχανισμού, θα «είναι δυνατόν να αποφευχθούν περαιτέρω οδυνηρές περικοπές δαπανών» στην Ελλάδα.
Ο κος Τόμσεν έρχεται να επιβεβαιώσει τη συνέχιση των μέτρων λιτότητας, μία μόλις μέρα μετά τις  προειδοποιήσεις της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι η Ελλάδα θα έρθει αντιμέτωπη με δημοσιονομικά κενά τα επόμενα χρόνια και ενδεχομένως να πρέπει να παρατείνει την ισχύ των έκτακτων μέτρων που έχει λάβει ήδη η κυβέρνηση.
Η έκθεση της ΕΚΤ ήρθε, μετά και την έκθεση του ΔΝΤ, να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης περί διαπραγματεύσεων για μείωση των μέτρων λιτότητας.
Οι προειδοποιήσεις και οι δηλώσεις αυτές έρχονται να διαψεύσουν και τις εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος προαναγγέλλει μέτρα ανακούφισης και όχι λιτότητας σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής,  μοιράζοντας και πάλι υποσχέσεις για την ανακούφιση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Εμφανίζεται υπέρμαχος της εξάντλησης της τετραετίας και θεωρεί πως πιθανότατα θα υπάρξει προεδρική πλειοψηφία έως το Μάρτιο του 2015.
Ο πρωθυπουργός «φοβάται τη λαϊκή ετυμηγορία, θεωρεί πως μπορεί να κυβερνά χωρίς πολιτική νομιμοποίηση, γι’ αυτό και επιδιώκει με κάθε τρόπο να συγκροτήσει μια πλαστή προεδρική πλειοψηφία» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει ως λύτρωση για την κοινωνία την «αντικοινωνική και ισοπεδωτική πολιτική που εφάρμοσε».
stokokkino.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις