ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Άρχισαν πάλι να υποτονθορύζουν στα τηλεπαράθυρα >>> την λύση της οικουμενικής ή κυβερνήσεως σωτηρίας ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε >>> προκειμένου να "βγεί η χώρα από την κρίση" >>> Μα καλά, πως γίνεται όλοι αυτοί που όταν ο καθένας ξεχωριστά όταν κυβερνούσε την χώρα >>> μας οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή και στην διάλυση >>> τώρα ισχυρίζονται πως όλοι μαζί, ενωμένοι θα μας σώσουν;;;!!!! >>> Κλασσικό σχήμα λογικού αδιεξόδου που θα ζήλευαν ακόμη και οι Στωικοί ή οι μαθητές της Ελεατικής Σχολής...
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Ο Βενιζέλος προετοιμάζεται για εκλογές

Όλα τα ενδεχόμενα άφησε ανοιχτά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στους υπουργούς και τους υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε «είμαστε άλλο κόμμα από τη ΝΔ και πρέπει να το δείχνουμε συνεχώς». Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κολλήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν αρχίσει, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα
διασφαλίσει το δικό του διακριτό στίγμα στην κυβέρνηση.
Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Βενιζέλος στηρίζει το «αντάρτικο» του Ανδρέα Λοβέρδου εναντίον της διαθεσιμότητας στο υπουργείο Παιδείας και το θέμα μεταξύ των δύο είχε προσυμφωνηθεί.
Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Βενιζέλος το πρωί της Δευτέρας επισήμανε στα κυβερνητικά στελέχη ότι είναι εκπρόσωποι της παράταξης στα υπουργεία που τους ανατέθηκαν και οφείλουν να λειτουργούν ως πολιτικά στελέχη και να έχουν συνεχώς την πλήρη εικόνα, χωρίς να εγκλωβίζονται από τις τυπικές τους αρμοδιότητες.
Ωστόσο ο ίδιος θέλει το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλέσει εκλογές το φθινόπωρο, όπως είπε.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καθεστωτική αλλαγή» είπε ο κ. Βενιζέλος
Την ίδια ώρα το «πράσινο» αντάρτικο στην κυβέρνηση συνεχίζεται
Αγεφύρωτες είναι πλέον οι διαφορές ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα ζητήματα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Εκτός από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο που ήταν ο πρώτος που ήρθε σε ρήξη με «γαλάζιο» στέλεχος της κυβέρνησης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τώρα ακολουθούν κι άλλοι «πράσινοι» υπουργοί και στελέχη που χαρακτηρίζουν τη διαθεσιμότητα «αποτυχημένο μέτρο που δεν απέδωσε, με τον τρόπο που έχει εφαρμοστεί και χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση».
Μάλιστα ο Ανδρέας Λοβέρδος, με δηλώσεις του στον Alpha 9,89, επιμένει ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των οργανογραμμάτων των ιδρυμάτων.
Παράλληλα ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης είπε στο Alpha 9,89 για τις απολύσεις στο Δημόσιο: «Εμείς ως ΠΑΣΟΚ θέλουμε κάθε μνημονιακό θέμα που είχε αποφασιστεί σε πρότερο χρόνο και μπορούν να διαμορφωθούν ευνοϊκότερες συνθήκες για αυτό, να το ξαναθέτουμε στο τραπέζι».
Χρυσοχοΐδης: Οι απολύσεις δεν είναι μονόδρομος – Όχι σε «ωμότητες»
«Η διαδικασία των απολύσεων δεν είναι μονόδρομος. Ένας είναι ο μονόδρομος, οι αλλαγές στο Δημόσιο, αλλιώς δεν θα πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για τη νέα τιμολογιακή πολιτική στις αστικές συγκοινωνίες.
«Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημόσια διοίκηση» τόνισε ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση περί διαθεσιμότητας και κινητικότητας στο Δημόσιο και σημείωσε:
«Εάν δεν δούμε πώς δουλεύει η οικονομία της δημόσιας διοίκησης, θα είναι μία άχαρη συζήτηση. Μία συζήτηση για το πόσους θα διώχνουμε κάθε τόσο, αλλά όχι για το πώς αλλάζουμε τη διοίκηση και πώς θα είναι εξυπηρετική, επωφελής και αποτελεσματική απέναντι στον πολίτη».
Πρόσθεσε ακόμη ότι όπου υπάρχουν φορείς του Δημοσίου που δεν χρειάζονται, είναι ζημιογόνοι και δημιουργούν ελλείμματα, πρέπει να κλείνουν και το προσωπικό να μετακινείται σε φορείς που έχουν ανάγκη από χέρια, ύστερα από εκπαίδευση.
«Πρέπει να γίνουμε μια χώρα, η οποία έχει υπηρεσίες που υπηρετούν τον λαό, το δημόσιο συμφέρον και την εθνική οικονομία, αλλιώς δεν θα πετύχουμε τους στόχους και καθημερινά θα είμαστε σε μία διαδικασία πίεσης από την πλευρά των δανειστών μας, για να προβαίνουμε σε "ωμότητες" σε βάρος των εργαζομένων», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις